Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині посилюється контроль за дотриманням карантинних заходів
Опубліковано 22 червня 2020 року о 13:23

Таке рішення сьогодні ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області під головуванням Олексія Кучера. В засіданні також взяли участь керівники правоохоронних органів Харківщини.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер зазначив, що показники захворюваності на Covid-19 по Харківській області негативно стабільні. 90% хворих мешкає у Харкові, 10% – в області. Щоденно на Харківщині проводиться більше 1000 тестів.

- У Харкові рахунок хворих збільшується кожного дня. Тому сьогодні було прийнято рішення про посилення заходів, спрямованих на недопущення розповсюдження захворювання мешканців регіону, захист здоров’я і безпеки людей, -  зазначив Олексій Кучер. 

Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко повідомив, що днями з даного приводу відбулася нарада з головою Національної поліції України. З 22 червня поліція здійснюватиме більш активні перевірки закладів, які, за словами Валерія Сокуренка, викликають найбільшу тривогу. Мова йде про ресторани, кафе, пляжі, ринки, нічні клуби, де спостерігається значне скупчення людей.  Також він зауважив, що в основному це приватні заклади і відповідальність за порушення карантинних норм будуть нести господарі цих підприємств.

- Перевірки щодо дотримання карантинних обмежень поліція здійснюватиме разом з представниками Держпродспоживслужби, - зазначив начальник харківської поліції. - У першу чергу, поліція звертатиме увагу на масковий режим, дотримання соціальної дистанції. Наше головне завдання -  проведення превентивної, роз’яснювальної роботи з громадянами. Однак, за злісне невиконання рішень Кабінету Міністрів України, комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації, поліція притягуватиме винних до відповідальності, - підкреслив Валерій Сокуренко.

Очільник главку ще раз нагадав, що громадяни обов’язково повинні дотримуватися соціальної дистанції, використовувати  захисні маски у супермаркетах, магазинах, підприємствах, установах, організаціях, розважальних закладах, закладах побуту, зонах відпочинку та громадському транспорті, а також проводити регулярну дезінфекцію.

Начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко звернувся до усіх перевізників, підприємців, керівників установ та організацій з проханням чітко виконувати карантинні вимоги, визначені Урядом України та закликав громадян до обов’язкового дотримання карантину заради  недопущення нових випадків захворювання на території Харківщини.

Нагадаємо, за порушення правил карантину та санітарних норм законом передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Це штрафи від 17 до 170 тисяч гривень або тюремне ув’язнення на строк від 3 до 8 років.  

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux