Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Зелена кімната» почала працювати у відділі поліції в Балаклії
Опубліковано 07 червня 2024 року о 15:59

Цей проєкт дає можливість поліцейським ювенальної превенції та слідчим кваліфіковано працювати з дітьми під час проведення необхідних поліцейських заходів, а також для фіксації злочинів щодо дитини.


07 червня у відділі поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області відбулося відкриття «зеленої кімнати», де правоохоронці матимуть можливість працювати із дітьми - жертвами злочинів, неповнолітніми, які конфліктують із законом, дітьми-свідками кримінальних правопорушень.

«Зелена кімната» створена за допомоги благодійної організації «Харківський благодійний фонд «Благо» в межах ініціативи «Забезпечення доступу дітей до соціального та правового захисту під час спілкування з представниками правоохоронних органів» за сприяння Програми розвитку Організації Обʼєднаних Націй (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії.

Керівниця напряму Громадська безпека та соціальна згуртованість Федеріка Діспенца зазначила, що дуже важливо створити для дітей безпечне середовище, де діти не будуть боятися спілкуватися з правоохоронцями.

Принцип «зеленої кімнати» полягає в тому, що дитина, яка знаходиться у вразливому психоемоційному стані, у комфортних для неї умовах спілкується віч-на-віч зі спеціалістом-психологом, а інші учасники слідчої дії знаходяться поза межами кімнати. Процес спілкування фіксується на відеокамери та надалі використовується як доказова база у службових матеріалах поліцейських.

За словами начальника ювенальної превенції ГУНП в Харківській області Артемія Коновалова, сьогоднішній захід – це результат спільної роботи Національної поліції в Харківській області та благодійного фонду «Благо» спільно з організацією ПрООН.

«Цей проєкт дає можливість кваліфіковано працювати з дітьми під час проведення необхідних поліцейських заходів, - розповів Артемій Коновалов. - Також це дає можливість дитині, перебуваючи в цій кімнаті, максимально розкритись перед поліцейськими та іншими учасниками процесу, не наражаючи себе на психологічну травму. Тобто ця кімната максимально прибирає психологічні негативні чинники для дитини під час спілкування з процесуальними органами».

На даний час у підрозділах поліції Харківської області створено п'ять «зелених кімнат» для роботи поліції з дітьми. Проєкт впроваджений у таких містах як Харків, Балаклія, Лозова та Валки. Створення «зелених кімнат» планується в інших районах Харківщини.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux