Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Збували до 2000 доз психотропів щомісяця: харківська поліція знешкодила наркоугруповання
Опубліковано 26 грудня 2023 року о 15:40

Такий «бізнес» приносив його засновникам до 2 мільйонів гривень. Реалізовували заборонені речовини шляхом закладок, з рук в руки, а також їх можна було придбати в борг. Організаторку та двох учасників групи поліцейські затримали та повідомили їм про підозри. Наразі вони перебувають під вартою.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції продовжують боротьбу зі злочинними групами, чия діяльність пов’язана з наркозлочинами. Саме такий «бізнес» організувала мешканка Харкова. Разом зі спільниками вона налагодила розгалужену мережу збуту психотропів серед місцевого населення. Вона відповідала за придбання «товару» та його подальший розподіл між учасниками групи, які збували психотропи гуртовими чи дрібними партіями.

Розповсюдження солей PVP відбувалося через закладки та з рук в руки. У першому випадку гроші ділки отримували на карткові рахунки і лиш після цього надсилали інформацію з координатами. В другому – готівкою. Також наркотики можна було придбати в борг.

У такі способи наркоділки збували щомісяця до 2000 доз психотропів і заробляли близько двох мільйонів гривень.

Оперативники ДСР в Харківській області та слідчі СУ ГУНП в Харківській області за силової підтримки поліції особливого призначення провели заходи для затримання членів групи та обшуки за місцями їх мешкання. Вилучили понад 100 000 гривень, чорнові записи з переліком боржників, 300 грамів психотропів PVP та знаряддя для фасування.

За результатами заходів правоохоронці затримали організаторку та двох спільників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм оголошені підозри за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави: організаторці - 375 660 гривень, двом її спільникам – по 214 720 гривень.

Проводяться подальші слідчі дії для повідомлення підозр іншим учасникам. Заходи з документування та викриття проводилися спільно з СБУ та спецпідрозділом «Альфа» під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.


Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux