Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку 2020 року поліцейські Харківщини вилучили з нелегального обігу майже 3 тисячі одиниць зброї
Опубліковано 30 червня 2020 року о 16:26

Серед вилученого 37 одиниць вогнепальної зброї, 128 снарядів, 2,7 тисяч набоїв, 33 гранати, більше 35 кілограмів пороху, 19 кастетів, 16 телескопічних палиць,  23 ножа.

Протидія незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин є одним з пріоритетних напрямів діяльності Національної поліції України.

Протягом поточного року за вчинення злочинів, передбачених ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України відкрито 159 кримінальних проваджень у відношенні осіб, причетних до незаконного обігу зброї. За вказаний період по 58 кримінальним провадженням винним особам повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Так, у квітні оперативники та слідчі Вовчанського відділу поліції провели санкціонований обшук у 51-річного мешканця села Огірцеве. У чоловіка вилучено гвинтівку типу «Мосіна» з прикладом, корпус гранати, запал від гранати, 87 різнокаліберних набоїв, гільзи, кулі, частини від зброї тощо.

         23 червня працівники кримінальної поліції Куп’янського відділу поліції в ході обшуку за місцем мешкання 37-річного чоловіка вилучили предмет, зовні схожий на гранату РГД- 5 з запалом та 17 патронів калібру 5,45.

         Профілактичні заходи з виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки триватимуть на території Харківщини відповідно до наказу начальника ГУНП в Харківській області до кінця липня. Їх основна мета полягає у перекритті каналів надходження зброї із зони проведення ООС та вилучення із незаконного обігу, насамперед, вогнепальної зброї.

До проведення зазначених заходів залучені підрозділи поліції Харківської області, Управління патрульної поліції в Харківській області, Східного територіального управління Національної гвардії України, Харківського зонального відділу військової служби правопорядку, управління інформаційних технологій та програмування у Східному регіоні кіберполіції ДКП НПУ, кінологічна служба.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux