Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці вилучили зброю у мешканців Харківщини, які підозрюються у незаконному полюванні
Опубліковано 14 травня 2021 року о 11:37

У лісі єгер знайшов тушу вбитої вагітної самиці благородного оленя. Невідомі відокремили м’які тканини, а рештки туші залишили на місці. Поліція встановила шістьох осіб, причетних до незаконного полювання, і провела обшуки за місцем їх мешкання.

21 березня єгер мисливського господарства села П’ятницьке повідомив до поліції про факт браконьєрства. Заявник розповів, що в лісі знайдена туша застреленого оленя.

За адресою, вказаною у повідомленні, працівники Чугуївського районного управління поліції виявили вбиту вагітну самицю благородного оленя, яка занесена до Червоної книги України. У тварини були відокремлені  м'які тканини, а рештки туші та ембріон залишені на місці.

За даним фактом дізнавачі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 248 (незаконне полювання) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до 3 років обмеження волі.

В ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили трьох осіб, причетних до вбивства тварини. Також поліцейські встановили причетність ще трьох громадян до незаконного полювання. Всі шестеро чоловіків віком від 27 до 56 років проживають на території Чугуївського району.

12 травня працівники Чугуївського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Чугуївської прокуратури та за силової підтримки бійців КОРДу провели ряд санкціонованих обшуків за місцем мешкання шістьох осіб, які підозрюються у  незаконному полюванні. За їх результатами поліцейські вилучили більше 580 патронів, 2  мисливські рушниці, газовий пістолет та 5 газових набоїв, порох, а також незареєстровану гладкоствольну рушницю та нарізну ґвинтівку без дозволу, 5 одиниць холодної зброї і металевий предмет, схожий на шаблю.

Речові докази направлені для проведення експертних досліджень. 

На даний час вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за  ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux