Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині поліцейські вилучили із нелегального обігу більше 8 тисяч одиниць зброї, боєприпасів та вибухівки
Опубліковано 29 травня 2018 року о 12:28

Загальнодержавні заходи тривали по всій Україні протягом місяця та були спрямовані на стабілізацію криміногенної обстановки, а також виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки. Загалом за весь період операції поліцейськими Харківщини вилучено 37 одиниць вогнепальної зброї, з них 13 пістолетів, 9 обрізів, саморобна,  травматична та інша зброя,  більше 8 тисяч патронів, 73 гранати, 65 одиниць вибухових пристроїв та майже 25 кг вибухових речовин.

У період проведення заходів до Єдиного реєстру досудових розслідувань  внесено 113 кримінальних правопорушень, з яких по 57 провадженням здійснено вилучення зброї, боєприпасів та вибухівки.

По 33 кримінальним провадженням особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень щодо незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами.

Так, в Зміївському районі поліцейські виявили у гаражі 64-річного жителя району арсенал боєприпасів та вибухівки часів Другої світової війни - 1330 патронів, 41 гранату, 22 запали, 10 корпусів снарядів, 8 пострілів, 9 корпусів гранат та 10 кілограмів тротилу.

За інформацією вибухотехніків,  дані предмети становили небезпеку для господаря оселі та його рідних. Деякі боєприпаси знаходилися в іржавому стані і в будь-який момент могли здетонувати. Зі слів чоловіка стало відомо, що він тривалий час займався розкопками та збирав боєприпаси. Слідчі проводять досудове розслідування за статтю 263 Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до 7 років позбавлення волі.

У 55-річного харків’янина поліцейські вилучили  предмет, схожий на тротилову шашку вагою 200 грамів, корпус гранати «РГД-33» часів Другої світової війни без запалу та кулеметну стрічку з 25 патронами. За даним фактом відкрито кримінальне провадження, тривають слідчі дії. 

Працівники Київського відділу поліції задокументували два факти незаконного збуту гранат. Поліцейські отримали оперативну інформацію про те, що 45-річний мешканець Харківської області займається продажем вибухонебезпечних предметів на території Київського району.

В ході оперативно-слідчих дій поліцейські встановили, що наприкінці квітня чоловік збув за 1500 гривень ручну осколкову гранату РГД-5, яка згідно з висновком судової вибухово-технічної експертизи є вибуховим пристроєм та придатна до вибуху. Другий факт було зафіксовано 16 травня - за тією ж ціною він продав ще одну гранату.

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Крім вказаних боєприпасів, у чоловіка з оселі вилучено сигнальну ракетницю. Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux