Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Збагатилася на майже 150 тисяч гривень - слідчі Харківщини склали обвинувальний акт щодо жінки за махінації з грошима
Опубліковано 14 лютого 2023 року о 14:15

Гроші мешканка Харкова таємно перераховувала з банківських карток своїх знайомих, які брала в них у тимчасове використання під різними приводами. 

Слідчі, розглянувши матеріали кримінального провадження щодо незаконних дій 27-річної жінки, визнали достатніми докази її причетності до вчинення кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України та склали щодо підозрюваної обвинувальний акт.

Відповідно до матеріалів слідства, 27-річна харків’янка в середині серпня минулого року звернулася до свого знайомого, 64-річного мешканця смт Козача Лопань із проханням надати їй мобільний телефон із під’єднаним до нього банківським додатком для здійснення грошових операцій. Своє прохання жінка мотивувала тим, що їй терміново необхідно перевести матері грошові кошти, а в її мобільнику відсутня послуга підключення до мобільного інтернету.

Чоловік добре знав жінку та нічого не підозрюючи передав в її користування свій телефон, під’єднаний до трьох банківських рахунків, та назвав пароль і пін-код доступу до банківського додатку.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили ще одного потерпілого, у якого підозрювана вкрала гроші з банківської картки. Ним виявився 62-річний мешканець смт Козача Лопань.

Чоловік звернувся до зловмисниці з проханням допомогти йому перерахувати грошові кошти на банківський рахунок його доньки, пояснивши, що сам він не вміє здійснювати таких операцій. Потерпілий передав жінці у тимчасове користування свій мобільний телефон та пароль від нього.

Таким чином, зловмисниця заволоділа коштами потерпілих на загальну суму майже 150 тисяч гривень.

Відповідно до обвинувального акту, слідчі кваліфікували дії фігурантки за ч. 4 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає тюремне ув’язнення строком до 8 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювала група слідчих відділу поліції № 3 Харківського РУП № 3 ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Дергачівської окружної прокуратури Харківської області.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux