Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Займалися розбійними нападами на громадян: у Харкові поліція оголосила підозри учасникам банди
Опубліковано 13 березня 2023 року о 14:46

Діяльність злочинного угруповання  правоохоронці знешкодили у вересні 2022 році. В ході слідства вдалося зібрати докази причетності учасників до бандитизму. Таким чином на основі якісної доказової бази вісім осіб отримали нові підозри. Всі вони знаходяться під вартою.

займалися розбійними нападами на громадян: у харкові поліція оголосила підозри учасникам банди

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Харківській області та слідчі слідчого управління обласної поліції, організував банду 45-річний харків'янин, який працював у правоохоронних органах. Здобуті під час служби навички чоловік використовував для конспірації злочинної діяльності. 

«Спеціалізувалися» вони на озброєних нападах на громадян та їхні оселі, залякували зброєю, застосовували до них насильство та погрози фізичної розправи, аби отримати гроші та цінне майно. Також у списку їх «промислу» крадіжки із квартир та будинків, які залишили власники в результаті інтенсивних обстрілів.

17 вересня 2022 року поліцейські затримали учасників банди після розбійного нападу. Тоді у зловмисників та за місцями їхнього мешкання правоохоронці вилучили чималий арсенал зброї, захисну амуніцію і тактичне спорядження із символікою правоохоронного органу.

В ході подальших заходів оперативникам та слідчим вдалося зібрати докази причетності фігурантів до бандитизму. Таким чином на основі якісної доказової бази організатору та сімом особам повідомили нові підозри за ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України.

займалися розбійними нападами на громадян: у харкові поліція оголосила підозри учасникам банди

Раніше учасники банди отримали підозри за ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану та поєднаний із проникненням до житла) Кримінального кодексу України. Дії  окремих учасників кваліфікували ще й за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі, вчинене із корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, із застосування зброї) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України.

На даний час усі підозрювані знаходяться під вартою. 

Заходи з викриття та документування проводились із працівниками обласного управління СБУ. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Харківська обласна прокуратура.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux