Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Загалом за вчорашню добу у місті Харкові були поранені 26 громадян, серед яких чотири дитини». Володимир Тимошко розповів в етері Суспільне.Новини про наслідки обстрілів
Опубліковано 15 травня 2024 року о 12:23

               

Ворог не припиняє наносити удари по населених пунктах Харківської області. росіяни наносять удари керованими авіабомбами, застосовують артилерію, б’ють з РСЗВ. 


В етері Суспільне.Новини начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко розповів про оперативну ситуацію на Харківщині за минулу добу та наслідки ворожих ударів.

«Масованим обстрілам піддавалася Липецька, Вовчанська громада. Крім того, обстрілювалася Богодухівська громада. Це села навколо Золочева. Також росіяни наносили удари по Куп’янській громаді", - розповів Володимир Тимошко.

Протягом минулої доби росіяни серед дня вдарили по Харкову чотирма УМПБ Д-30. Удари були нанесені хаотично, у житлові квартали без будь-якої прив’язки до воєнних об’єктів чи об’єктів критичної інфраструктури.

За словами очільника поліції Харківщини, наприклад, вчора завдано удару по багатоповерхівці в центрі Харкова. Снаряд влучив безпосередньо у квартири. Ще один удар прийшовся у Шевченківському районі між багатоповерхівками в землю. Від цього пошкоджені 11 багатоквартирних будинків та приватний сектор. В результаті чотирьох ударів постраждала 21 особа, серед яких були малолітні та неповнолітні діти. На щастя, обійшлося без загиблих.

Загалом за вчорашню добу по місту Харкову були поранені 26 громадян, серед яких чотири дитини. Ворог продовжує завдавати удари по прикордонних громадах, тому поліція здійснює евакуацію населення. Поліція масово розповсюджує інформацію серед людей про можливість виїхати, про місця збору та порядок дій. Під час евакуації поліція використовує службовий броньований автомобіль.

«З 19:00 вечора до 06:00 години ранку сьогодні надійшло 179 заявок на вивезення людей з Вовчанської громади. Така кількість охочих виїхати пов’язана напряму з масованими обстрілами, які здійснює ворожа орда", - зазначив Володимир Тимошко.

Автівки поліцейських, на яких здійснюється евакуація, неодноразово потрапляють під російські обстріли кілька разів за день. Також поліція застосовує техніку, яку надав благодійний Фонд Говарда Баффета. Це мікроавтобуси, на яких працівники поліції також вивозять цивільних громадян.

«Позавчора був випадок, коли броньований автомобіль слідчо-оперативної групи, який зараз використовується для евакуації, потрапив під стрілецький обстріл. Було влучання у лобове та бокове скло. Ми вважаємо, що скоріше за все стріляв снайпер. Життя поліцейських врятувала броньована техніка", - розповів Володимир Тимошко про обстріл службової автівки та подякував Говарду Баффету  за надану допомогу та постійну підтримку.

За словами очільника поліції Харківщини, на даний час у Вовчанській та Липецькій  громадах тривають бої, однак ситуація стабілізована.


Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux