Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
“За минулу добу ворог здійснив скидування 27 КАБів різної потужності на Харківщину”, - Володимир Тимошко
Опубліковано 01 серпня 2024 року о 18:07

В етері «Суспільне.Студія» начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко розповів про безпекову ситуацію у регіоні.


Керівник поліції повідомив, що сьогодні, близько 5:00, по Куп’янському району ворог завдав удару КАБ-500. Крім того, вночі окупанти вдарили ракетою «Іскандер-М» по місту Ізюм. 

«Ракета влучила приблизно в 100 метрах від залізничної станції, де в той час знаходились працівники «Укрзалізниці». Це всі цивільні люди, які до Сил оборони будь-якого відношення не мають», - наголосив Володимир Тимошко.

Внаслідок удару була поранена одна людина – провідниця. Вона знаходилась в момент влучення у вагоні, який стояв неподалік від місця влучання. Пошкоджено два потяги, інфраструктурні об’єкти.

Володимир Тимошко додав, що останнім часом російські військові намагаються влучати саме в залізничну інфраструктуру. Як приклад, удари в Харківському районі, де під час повторного обстрілу загинув працівник ДСНС і поліцейський, а також дістали поранень цивільні люди. Такі ж обстріли були й в Зміївській громаді, Балаклійському і Куп’янському районах.

«Періодично десь раз на тиждень вони намагаються завдати удар по шляхах залізничного сполучення. Але, як правило, у цих випадках страждає цивільне населення, страждають працівники «Укрзалізниці», страждають місцеві мешканці, які там знаходяться», - зазначив очільник поліції.

Крім того, на  Володимир Тимошко повідомив,  що на території Харківської області зареєстровано 17 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців.  У скоєнні цих злочинів викрито восьмеро осіб:

«Ми проаналізували суб'єктів, які вчиняють такі дії - це переважно неповнолітні. Тож звертаємось до батьків з проханням слідкувати за діями своїх дітей. Цікавтесь, чим вони займаються».

За словами Володимира Тимошка, підлітки погоджуються на такі пропозиції виключно заради грошей. Жоден з них не має проросійську позицію. Проте це тяжкий злочин, за який передбачена кримінальна відповідальність. 

Він наголосив, що за підозрою у скоєнні  тяжких злочинів поліція має право затримувати осіб в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та надалі звертатися до суду за погодженням з прокурором про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Володимир Тимошко закликав батьків контролювати своїх дітей. Зі свого боку поліція посилила заходи у боротьбі з підпалами. Додаткові наряди наближені до місць, де можуть бути вчинені такі дії.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux