Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За місяць рейдові групи поліції виявили більше 770 порушень дотримання карантинних обмежень на Харківщині
Опубліковано 05 листопада 2021 року о 16:00

Щоденно на території міста та області працює 110 мобільних груп з числа поліцейських. З 4 жовтня по 4 листопада рейдовими групами поліції спільно з Держпродспоживслужбою здійснено 2803 перевірок об’єктів підприємницької діяльності. Під час рейдів перевіряється дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання.

        

Харківська область віднесена до «помаренчевого» рівня епідемічної небезпеки. У зв’язку з цим діють певні карантинні обмеження, визначені Кабінетом Міністрів України, а також додаткові карантинні обмеження, ухвалені на засіданнях місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

         Щоденно на території районів м. Харкова та Харківської області працює в середньому 110 рейдових груп, до 20 з яких - спільно з працівниками Держпродспоживслужби.

Під час перевірок такі групи контролюють дотримання карантинних обмежень і заборон у торговельних закладах, закладах громадського харчування, спортзали, фітнес-центри, кінотеатри та інші об’єкти.

Минулої доби 18 рейдових груп перевірили 100 об’єктів підприємницької діяльності, зафіксували 20 порушень щодо карантинних обмежень та склали 14 адміністративних протоколів.

За словами старшого дільничного офіцера відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №2 Олександра Чернікова, головна мета заходів  –  попередження порушень.

- Тільки так можливо знизити темпи поширення хвороби, - вважає Олександр Черніков. – В разі виявлення осіб, які злісно не дотримуються карантинних правил, їх притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Головний спеціаліст Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Харківського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Валерія Середа зазначила, що найчастішими порушеннями є відсутність температурного скринінгу працівникам закладів перед початком робочої зміни, відсутність тимчасового маркування біля місць потенційного скупчення громадян, а також незабезпечення організації централізованим збором використаних засобів індивідуального захисту, 

Поліція Харківщини наголошує, що для уникнення розповсюдження небезпечної хвороби задля захисту свого здоров’я і життя усім громадянам необхідно обов’язково виконувати рекомендації лікарів та вимоги, які визначені Урядом та органами місцевого самоврядування. Просимо населення з розумінням ставитися до дій поліції та сприяти поліцейським у виконанні важливих службових завдань.

Довідка.    У зв’язку із значним поширенням коронавірусної хвороби на території Харківської області, відповідно до завдань Уряду країни, Головним управлінням Національної поліції в Харківській області у взаємодії з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області з 4 жовтня  проводяться спільні рейди з контролю за дотриманням карантинних обмежень і заборон, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 (зі змінами).

        

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux