Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За клопотанням харківських правоохоронців суд наклав арешт на майно та корпоративні права компаній з рф на майже 40 мільйонів гривень
Опубліковано 16 червня 2022 року о 16:04

Харківські слідчі викрили керівництво трьох підприємств з мільйонними статутними капіталами, які знаходяться та зареєстровані на території міста Харків та Харківської області,  в легалізації доходів у великих розмірах, одержаних злочинним шляхом.

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП в Харківській області, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури, проводять досудове розслідування стосовно діяльності вказаних компаній в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 209 ( легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу  України.

На даний час встановлено, що статутні капітали трьох підприємств належать фірмам, зареєстрованим в російській федерації. Службові особи компаній протягом 2021-2022 років під час здійснення своєї господарської діяльності штучно завищували витрати задля мінімізації податкових зобов’язань та використовували безпідставно збережені у вказаний період  грошові кошти у власній господарській діяльності. Таким чином зловмисники брали участь у реалізації операцій, що мають ознаки правопорушень, пов’язаних з відмиванням доходів. Підприємство, розташоване по вулиці Китаєнка у Харкові,  займалося оптовою торгівлею машинами й устаткуванням. Основним видом діяльності фірми по вулиці Короленка було надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Компанія, зареєстрована у місті Лозовій, також надавала  в оренду нерухомість. Аналізуючи фінансово-господарську діяльність підприємств, слідчі дійшли висновку, що перше підприємство працювало за принципом типового «конвертаційного центру», діяльність якого була направлена на мінімізацію податкового навантаження з ПДВ контрагентам, «конвертування» безготівкових грошових коштів в не обліковані готівкові, походження яких не відображалося у податкових звітностях.

Київський районний суд заарештував корпоративні права даних підприємств загальною сумою майже 40 мільйонів гривень та нерухоме майно, що їм належить.

Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає  до 8 років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux