Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківські оперативники затримали рецидивіста за жорстоке зґвалтування дівчини (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 02 лютого 2021 року о 18:05

Наприкінці минулого року 32-річний зловмисник в районі Харківського вагонобудівельного заводу напав вночі на харків’янку, побив, та під загрозою пістолета зґвалтував її.

Інформація про дану подію надійшла до Холодногірського відділу поліції 13 листопада 2020 року опівночі. 48-річна заявниця повідомила поліцейським, що жертвою ґвалтівника стала її 22-річна донька, яка пізно ввечері поверталася додому. Біля будинку по вулиці Панасівській до неї несподівано наблизився чоловік, вдарив кілька разів по голові та відтягнув до паркану вагонобудівного заводу. Погрожуючи пістолетом, він роздягнув дівчину та зґвалтував. При цьому він постійно наносив їй удари пістолетом, бив обличчям об стіну, знущався.

Щоб потерпіла не змогла покликати на допомогу, ґвалтівник пригрозив її застрелити і відібрав мобільний телефон. Коли від чергового удару по голові дівчина знепритомніла, зловмисник втік з місця скоєння злочину.    

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 152 (зґвалтування) та ч. 1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

За словами заступника начальника відділу кримінальної поліції відділу поліції № 2 ХРУП № 3 майора поліції Романа Вітера, протягом кількох місяців тривала ретельна робота щодо встановлення особи чоловіка, який вчинив тяжкий злочин. Поліцейські вивчили записи з камер відеоспостереження, розташованих в районі нападу, встановили  прикмети зловмисника та маршрут його пересування. Також оперативники відпрацювали раніше засуджених осіб, які відбували покарання за аналогічні кримінальні правопорушення.

 На початку лютого 2021 року до працівників Управління карного розшуку обласного главку поліції надійшла оперативна інформація про те, що до скоєння злочину може бути причетний 32-річний харків’янин, який раніше вже мав проблеми із законом. Оперативники разом зі співробітниками відділу поліції№2 Харківського райуправління №3, полку поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом Холодногірського відділу Харківської місцевої прокуратури № 1 Харківської області здійснили невідкладні слідчі дії за місцем мешкання даного громадянина. Під тиском беззаперечних доказів чоловік зізнався у скоєнні зґвалтування. Під час обшуку у нього було виявлено та вилучено пістолет «Флобер», а також одяг, в якому зловмисник був під час скоєння нападу.       

Наразі чоловік затриманий. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Відповідно до санкції статті зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі. На даний час затриманий відпрацьовується на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Харківської та інших областей України.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux