Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Чоловік, який вчинив безлад в одному з храмів Харкова, виявився причетним до ще одного злочину
Опубліковано 29 січня 2020 року о 12:44

У жовтні 2018 року вказаний громадянин неподалік митного поста «Гоптівка» погрожував підірвати себе в автомобілі таксі.

28 січня 2020 року близько 16:40 до поліції надійшла інформація про те, що у релігійній споруді по вулиці Чернишевській невідомий чоловік кричить та неадекватно себе поводить.

На місце події виїжджали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група Київського відділу поліції. В ході відпрацювання виклику було виявлено 34-річного громадянина, який хворіє на психічні розлади. Каретою швидкої він був доставлений до одного з лікувальних закладів міста.

Під час огляду працівники поліції встановили, що чоловік  пошкодив майно храму, бив ікони, підсвічники, а також людей, які там знаходились.

Інформація за вказаним фактом внесена до  Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як з’ясувалося, даний громадянин раніше вже потрапляв в поле зору поліції. У жовтні 2018 року неподалік митного поста «Гоптівка» він погрожував себе підірвати в автомобілі таксі. Тоді за розпорядженням керівництва обласного главку поліції в дію був введений спеціальний план «Грім».  Після перемовин правоохоронцям вдалося відчинити автівку та затримати чоловіка. Жодних вибухових речовин або пристроїв при ньому виявлено не було. У пакеті, де, нібито, знаходилася вибухівка, поліцейські виявили літературу на релігійну тематику. Враховуючи психічний стан правопорушника його було госпіталізовано до спеціалізованої психіатричної лікарні.

Слідчі Дергачівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

25 січня 2019 року досудове слідство за вказаним кримінальним провадженням було завершено, обвинувальний акт направлений до суду, його розгляд наразі триває. Щодо головного фігуранта було застосовано  ст. 94 (види примусових заходів медичного характеру) Кримінального кодексу України. 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux