Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вилучено безакцизного спиртного та цигарок на суму майже півтора мільйона гривень: поліція викрила двох чоловіків у незаконному збуті підакцизних товарів
Опубліковано 02 лютого 2024 року о 10:00

Незаконну діяльність організували двоє мешканців Харківської області. Вони налагодили збут цигарок та спиртного без марок акцизного збору через магазини, торговельні павільйони, продуктові бази та ринки на території Харкова та області.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили 25 та 61-річних мешканців Дергачівської громади, які здійснювали незаконне зберігання, транспортування та збут тютюнових виробів без марок акцизного податку та лікеро-горілчаних виробів на території Харківської області.

Збут цигарок та спиртного здійснювався через магазини, торговельні павільйони, продуктові бази та ринки на території Харкова та Харківської області.

Поліцейські провели шість санкціонованих обшуків за місцями незаконного збуту товару. В результаті вилучено понад 10 800 пачок тютюнових виробів, більш ніж 1600 літрів речовини з характерним запахом спирту, обладнання для виробництва алкогольних напоїв, пів сотні упаковок лікеро-горілчаних виробів невідомого походження типу «bag-in-box» відомих торгових марок по три літри кожна, чорнові записи, мобільні телефони, гроші.

Вилучено продукції на загальну суму 1 491 860 гривень.

30 січня слідчі Слідчого управління ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури та оперативного супроводу 7-го управління (з обслуговування Харківської області) ДСР НП України повідомили зловмисникам про підозру за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 5 тисяч до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux