Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ворог завдав щонайменше сім авіаударів по Харківщині, є загиблі та постраждалі: поліція працює на місцях обстрілів (ОНОВЛЕНО, ДОДАНО ФОТО, ВІДЕО)
Опубліковано 24 вересня 2024 року о 21:04

Зафіксовані влучання на території Київського, Шевченківського, Немишлянського та Салтівського районів міста, а також у Харківському районі області. Загинули троє громадян, постраждали 35 людей, серед яких неповнолітня дівчина та працівник поліції. Аварійно-рятувальні роботи тривають.


24 вересня з 15:20 до 15:45 росіяни з авіації здійснили запуски восьми авіабомб по Харківщині. Одна з ракет «ФАБ-500» влучила у дев’ятиповерховий будинок у Київському районі. Зруйновані п’ять поверхів. Під завалами опинилися мешканці будинку. Постраждали 24 громадяна, у тому числі 17-річна дівчина отримала гостру реакцію на стрес. Одна мешканка будинку померла у лікарні.

Начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко повідомив, що біля пошкодженого будинку розгорнуто роботу штабу поліції.

«Всі, хто втратив зв’язок з рідними, можуть звернутися із заявами та здати зразок ДНК. Також тут можна подати заяву про пошкодження майна. Крім того, буде забезпечене цілодобове чергування поліцейських, які постійно здійснюватимуть охорону біля пошкоджених будинків, аби не допустити фактів мародерства. Ми беремо всі об'єкти під цілодобову охорону до тих пір, поки не будуть як мінімум забиті перші і другі поверхи і не вставлені двері».

На місці іншого влучання у Київському районі розпочалась пожежа на базі відпочинку.

У Немишлянському районі стався вибух у цеху хлібозаводу. Загинула жінка, вісім осіб отримали травми.

Внаслідок удару по Салтівському району міста пошкоджені спортивний майданчик, дитячий садок, вікна в багатоквартирних будинках та супермаркет. Від осколкових поранень померла жінка. Травмовані три людини, серед яких дільничний офіцер поліції, який знаходився на службі.

За даними фахівців вибухо-технічного управління, військові рф завдали ударів по Харкову ФАБ-500 з УМПК.

На місцях подій працюють поліцейські, рятувальники, медики, волонтери. Слідчі опитують свідків та постраждалих, збирають докази чергового злочину зс рф. Тривають аварійно-рятувальні, постраждалим надають допомогу.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.


Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux