Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В день виборів поліція Харківщини відкрила7 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого законодавства
Опубліковано 25 жовтня 2020 року о 15:35

Станом на 15:00 5 кримінальних правопорушень зареєстровані із правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 157, по одному – за  ч. 1 ст. 158-1 та ч.3 ст. 296 Кримінального кодексу України.

Так, 25 жовтня до Дергачівського відділу поліції Харківської області надійшло повідомлення про те, що в місті Дергачіта смт. Козача Лопань через несправність запірного пристрою сейфа, в якому зберігались бюлетені для голосування, своєчасно не почали роботу дві виборчі дільниці. На виборчій дільниці в смт. Мала Данилівка виборець в бюлетені виявив відсутність прізвища одного з кандидатів в депутати.

Слідчі внесли відомості за даними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

25 жовтня працівники Ізюмського відділу поліції Харківської області з’ясували, що на початку засідання двох комісій ДВК в м. Ізюмі відсутні бланки бюлетенів для голосування за кандидатів в депутати Ізюмської міської ради. За даними фактами відкриті два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

До Слобідського відділу поліції Харкова надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік на виборчій дільниці на вулиці Тарасівській скоїв хуліганські дії – заважав працювати волонтерам і вчинив опір представнику влади. Слідчим інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статті максимальне покарання за вчинення даного злочину передбачає до 5років тюремного ув’язнення.

До Лозівського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що мешканець села Яковлівка проголосував за місцем мешкання. Після чого він  прийшов до виборчої комісії, де отримав бюлетені з місцевих виборів та проголосував повторно. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 2 років позбавлення волі.

Досудове розслідування за вказаними кримінальними провадженнями триває.

Відділ комунікації поліції Харківської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux