Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Харківщини відреагувала на усі повідомлення про порушення в день місцевих виборів
Опубліковано 26 жовтня 2020 року о 10:26

Станом на 00:00 26 жовтня органами поліції області зареєстровано 272 інформації за виявленими порушеннями чинного законодавства,відкрито11 кримінальних проваджень та складено 5 адміністративних протоколів. 

За фактами вчинення кримінальних правопорушень інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідування із правовою кваліфікацією: за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) – 6, за ч. 1 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) – 2, по одному -за ч.4 ст. 158-3  (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму - 2),  за ч. 3 ст. 296 ( хуліганство) та за ч.1 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

В день виборів харківські поліцейські належним чином відреагували на адміністративні правопорушення та склали відповідні протоколи.

Так, 25 жовтня до Дергачівського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Черкаська Лозова автобусом привезли людей до виборчої дільниці. В автобусі роздавали ручки з агітацією. Поліцейські зібрали первинний матеріал та склали адміністративний протокол за ст. 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітації референдуму) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

      У Слобідському районі чоловік прийшов до виборчої дільниці на вулиці Ньютона без медичної маски. Відносно порушника складено адміністративний протокол за ст.44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП.

Працівники Балаклійського відділу поліції під час забезпечення публічної безпеки біля виборчих дільниць в місті Балаклії виявили двох чоловіків 39 та 40 років, які перебували в приміщенні для голосування без засобів індивідуального захисту. У відношенні чоловіків складені два протоколи за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

     До Шевченківського відділу поліції звернулася голова виборчої комісії. Жінка повідомила, що на виборчій дільниці по вулиці Ахсарова чоловік  отримав 4 бюлетеня для голосування та розірвав їх. Порушником виявився 27-річний чоловік.  Відносно нього складено адміністративний протокол за ст.212-23 (пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі або винесення його за межі приміщення для голосування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліція Харківщини і надалі оперативно реагуватиме на усі заяви та повідомлення про можливі порушення законодавства та надаватиме таким фактам чітку і фахову правову кваліфікацію.

 

 

                                                                                         

Відділ комунікації поліції Харківської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux