Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Харківщини зареєстрували 260 повідомлень про порушення виборчого законодавства
Опубліковано 22 жовтня 2020 року о 12:08

Відповідні заяви надійшли до територіальних відділів поліції. Загалом з початку виборчої кампанії відкрито 24 кримінальних  провадження, складено 9 адміністративних протоколів.

Так, 21 жовтня до Шевченківського відділу поліції надійшла інформація з адміністрації Шевченківського району про проведення концерту за підтримки політичної партії та кандидата на посаду Харківського міського голови, який має відбутися 23 жовтня на майдані Конституції. За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 325 (замах на порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Того ж дня до Харківської міської ради надійшов лист від політичної партії про скасування запланованого концерту у зв’язку з встановленням у Харкові «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки.

Вирішується питання про закриття кримінального провадження.

Довідка. На даний час слідчі розслідують 24 кримінальних  провадження, 9 з яких відкриті за ч. 1, 2 і 4 ст. 296 (хуліганство), 4 – за ч. 2,3 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму), 3 - за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), 2 - за ч. 1,4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), та по одному –  за ч. 1 ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців), за ч. 2 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше одного разу, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі), за ч. 2 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму), за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), за ч. 1  ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, поліцейські склали 9 адміністративних протоколів: 1 - за ст. 173, 6 – за ст. 212-13, 2 - за ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux