Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині поліцейські зареєстрували 127 повідомлень про порушення виборчого законодавства
Опубліковано 13 жовтня 2020 року о 18:56

Відповідні заяви надійшли до територіальних відділів поліції.

11 жовтня близько 14:55 до Немишлянського відділу поліції надійшлоповідомлення про те, що по проспекту Тракторобудівників група невідомих чоловіків в медичних масках на обличчі нівечить агітаційні плакати. Як з'ясували поліцейські, шість чоловіків пошкодили агітаційні плакати, які знаходилися на узбіччі дороги. Свої дії вони фіксували на відео.

Наступного дня близько 14:30 до Немишлянського відділу поліції надійшло ще одне повідомлення про те, що  двоє невідомих чорною фарбою розмалювали агітаційні стенди,  розташовані на узбіччі дороги по проспекту Московському. Правоохоронці вилучили пошкоджені плакати. Слідчим відділом Немишлянського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Слідчим Слобідського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України за фактом пошкодження агітаційного намету політичної партії по проспекту Гагаріна. 12 жовтня близько 14:30 двоє невідомих чоловіків облили намет зеленкою та порвали його, після чого втекли.

До Основ’янського відділу поліції надійшло повідомлення від агітатора політичної партії про те, що двоє невідомих вчинили із заявником сварку, вдарили його та облили намет зеленкою. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Слідчим відділом Немишлянського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу Україниза фактом звернення заступника голови регіональної організації політичної партії. Заявник повідомив, що в соціальних мережах виявлено відеозапис, на якому в наметах кандидата на посаду Харківського міського голови невстановлені особи здійснюють розіграш лотерейних квитків з обіцянкою цінних подарунків.  Крім того, здійснювались запрошення громадян на розважальні заходи за підтримкою кандидата.

12 жовтня до Дергачівського відділу поліції надійшла заява від представниці Громадянської мережі ОПОРА про те, що один з кандидатів на посаду Дергачівського міського голови організував для мешканців декількох населених пунктів району проведення безкоштовних ІФА-тестів на коронавірус. Слідчим відділом Дергачівського відділу поліції відомості за фактом заяви внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України.

Довідка. На даний час слідчі розслідують 15 кримінальних проваджень, 7 з яких відкриті за ч. 1 і 2 ст. 296 (хуліганство), 2 - за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), 1 – за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), 1 – за ч. 2 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчоїкомісії, комісії референдуму, виборчоїскриньки, списку виборцівчиучасників референдуму), 2 - за ч. 1,4 ст. 358 (підробленнядокументів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та 2 - зач. 2,3 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, працівниками поліції складено 8 адміністративних протоколів: 1 - за ст. 173, 5 – за ст. 212-13, 2 - за ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux