Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківська поліція встановила особу чоловіка, який вчинив у місті стрілянину
Опубліковано 25 жовтня 2019 року о 16:20

Під час переслідування патрульними зловмисник підірвав себе гранатою. При ньому експерти виявили ще чотири одиниці гранат Ф-1 та пістолет.

Нагадаємо, що сьогодні близько 12:05 по вулиці Клочківській у Харкові сталася перестрілка між групою чоловіків.

Встановлено, що два харків'янина вийшли з супермаркету та направилися до свого автомобіля. Там їх очікував зловмисник, який відкрив вогонь. Чоловіки теж були озброєні, тому зав'язалася перестрілка.

В результаті події один з потерпілих помер у кареті швидкої, інший наразі знаходиться у реанімації у тяжкому стані. Більше ніхто з громадян не постраждав. Як повідомив начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, біля лікарняної палати потерпілого встановлено цілодобову охорону з числа працівників батальйону поліції особливого призначення.

Після скоєння злочину нападник кинув зброю на місці події та зник на автомобілі «Тойота». Через кілька кварталів він зупинився та підпалив іномарку.   

Для розшуку та затримання зловмисника у місті та області було введено в дію поліцейську операцію «Сирена».

В ході її здійснення патрульні виявили в районі Південного залізничного вокзалу особу, за прикметами схожу на розшукуваного. Штани зловмисника були у крові. Патрульні поліцейські дістали зброю, утікач відвернувся і підірвав себе гранатою. За словами начальника ГУНП в Харківській області Валерія Сокуренка, слідство розглядає версію, що зловмисник навмисно покінчив життя самогубством.

- Мабуть, він замовників убивства боявся більше, ніж поліцію, - зазначив очільник поліцейського главку. – Тому замість того, щоб здатися патрульним, підірвав себе гранатою.

Поліція встановила особу кілера. Ним виявився житель міста Горлівка Донецької області, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.    

Відомості про вказану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч.2 ст.15 ч.2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення  з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування. Усі обставини злочину встановлюються.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux