Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі повідомили про підозру чоловіку, який чотири роки тому вбив водія маршрутного автобусу
Опубліковано 16 грудня 2021 року о 17:07

Померлого чоловіка виявили за кермом маршрутки. На його тілі експерти нарахували 15 проникаючих ножових поранень.

19 червня 2017 року близько 22:45 до поліції надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що в селищі Васищеве на узбіччі траси стоїть маршрутний автобус з увімкненими фарами, за кермом якого знаходиться водій з ознаками насильницької смерті.

На місці події поліцейські провели огляд та встановили особу загиблого. Ним виявився 42-річний мешканець селища Лизогубівка, який з вересня 2014 року працював водієм маршрутного автобуса.

Протягом чотирьох років оперативники проводили кропітку роботу по встановленню особи, причетної до скоєння вбивства. В результаті працівники сектору кримінальної поліції спільно з працівниками Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської окружної прокуратури Харківської області у грудні цього року встановили чоловіка, який обгрунтовано підозрюється у скоєнні даного злочину. Ним виявився 26-річний житель селища Хорошеве.

В ході досудового розслідування встановлено, що 19 червня 2017 року  підозрюваний зустрічав свою матір, яка їхала рейсом «Харків-Хорошеве». На зупинці жінка поскаржилася сину, що водій відмовився везти її як пільговика та всю дорогу ображав її та інших пасажирів. Провівши матір, чоловік взяв вдома ніж та вирішив провчити кривдника. Того ж вечора на станції «Жихор» зловмисник попросив водія, який збирався їхати в гараж, підвезти його в попутному напрямку. На узбіччі перед в’їздом до села Васищеве він попросив зупинити автобус та відчинити двері. Скориставшись зупинкою, підійшов до водія, дістав ножа та почав завдавати  удари по різним частинам тіла. Впевнившись, що чоловік не подає ознак життя, нападник вийшов з маршрутки, викинув ножа та пішов у невідомому напрямку.

16 грудня 2021 року 26-річному зловмиснику повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux