Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В рамках акції «16 днів проти насильства» поліція презентувала інформаційну кампанію «Річ у тім 2.0»
Опубліковано 26 листопада 2021 року о 15:46

Її метою є актуалізація питань формування нетерпимості до насильства за ознаками статі, а також підвищення рівня обізнаності громадян щодо ідентифікації та боротьби із цим явищем.

Презентація кампанії пройшла 25 листопада у ТРЦ «Нікольський».

«Річ у тім 2.0» —  це соціальна ініціатива. Організатори акції транслювали 16 відеороликів за участю відомих особистостей. Вони озвучили історії людей, які постраждали від домашнього насильства або стали його свідками. Кожне відео завершується закликом «Не терпіть насильство — звертайтеся по допомогу за номером 102».

Також для громадян була проведена виставка, на якій представлені 16 предметів, що пов’язані із реальними кейсами домашнього насильства.

  

- Це звичайні побутові предмети, кожен з яких в руках кривдника став знаряддям скоєння домашнього насильства, - розповів начальник  сектору протидії домашньому насильству Харківського РУП № 3 Олексій Кулик.

 

Під час заходів поліцейські сектору протидії домашньому насильству консультували громадян, як уникнути та захистити себе та інших від проявів домашнього насильства, доводили до них положення Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та роздавали тематичні інформаційні матеріали.

  

Інспектор сектору протидії домашньому насильству Харківського РУП № 1 Ольга Солонінкіна нагадала про відповідальність, що передбачена законодавством за вчинення домашнього насильства.

Відповідно до ст. 173-2  (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення  передбачена відповідальність у вигляді штрафу або громадських робіт чи адміністративного арешту.

Відповідно до санкції статті 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України кривднику може загрожувати до 2 років позбавлення волі.

Всесвітня акція «16 днів проти насильства» триватиме до 10 грудня 2021.

 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux