Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Харкові відбулися урочистості до Дня українського добровольця
Опубліковано 14 березня 2018 року о 16:45

З нагоди свята в Палаці культури поліції зібралися правоохоронці, військовослужбовці, волонтери, воїни АТО, а також представники громадських організацій.

День українського добровольця в Україні відзначається 14 березня, він  встановлений Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Після буремних подій на сході нашої держави по усій країні були створені добровольчі батальйони. Для посилення захисту суспільства від злочинних посягань та охорони громадської безпеки у  2014 році у Харківській області були створені підрозділи патрульної служби особливого призначення «Слобожанщина», «Харків-1», «Харків-2» та «Східний корпус». Бійці несли службу на блокпостах, охороняли стратегічні об’єкти в зоні АТО і у місті Волноваха. Завдяки своєчасним діям вдалось запобігти захопленню влади у місті незаконними озброєними терористичними організаціями.

Під час відбору кандидатів на вступ до нових структур велика увага в батальйонах приділялася морально-патріотичним якостям майбутніх бійців. За час існування працівники цих підрозділів виконали ряд важливих завдань з охорони громадського порядку, а також були задіяні у проведенні антитерористичної операції на сході України.

У жовтні 2015 року підрозділи МВС особливого призначення «Харків-1»«Харків-2» і «Слобожанщина» були ліквідовані, а на їх базі створено Батальйон патрульної служби поліції особливого призначення «Харків». Його очолив майор поліції Володимир Проволовский. Бійці батальйону провели ряд спецоперацій. В рамках контрдиверсійної боротьби правоохоронці перевірили чимало місцевих жителів, транспортних засобів, тисячі будівель, розкрили різні види злочинів, вилучили заборонені предмети – зброю та наркотики.

- В цей день хочу висловити слова вдячності всім добровольцям, які пішли захищати кордони нашої держави. Ви справжні патріоти та герої України. Бажаю вам життєвої наснаги, сили волі та злагоди в родинах, - додав Володимир Проволовський.

В урочистій обстановці добровольців привітали голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, т.в.о. начальника ГУНП в Харківській області Віталій Гузь, ректор ХНУВС генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, голова ГО «Східний корпус» Олег Ширяєв, голова організації «Всеукраїнське об’єднання рідних зниклих безвісті та загиблих захисників України» Марина Полякова та інші.

 Хвилиною мовчання присутні вшанували усіх, хто загинув за мир та спокій на сході України.

З вітальним словом до присутніх звернувся т.в.о. начальника ГУНП в Харківської області Віталій Гузь. – Від імені керівництва обласного главку та себе особисто хочу привітати добровольців, волонтерів, воїнів АТО та всіх присутніх з Днем українського добровольця. В ті буремні для нашої країни часи хлопці та дівчата не замислюючись відправились добровольцями захищати цілісність нашої держави. Ми схиляємо голову перед тими патріотами, які не повернулися з зони проведення Антитерористичної операції. Хочу висловити щиру вдячність дружинам та матерям, які підтримували бійців та були для них надійним тилом. Бажаю міцного здоров’я, злагоди та мирного неба над головою, - зазначив Віталій Гузь.

Бійці-добровольці АТО отримали відзнаки та подяки. На заході також були присутні члени родин загиблих героїв, яких нагороджено посмертно за проявлені мужність та відвагу під час виконання бойових завдань.  

Захід продовжив концерт за участі заслужених артистів України, акторів поліцейського театру оригінального жанру «Діти майбутнього» та музичних колективів міста.

Відділ комунікації поліції Харківської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux