Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Харкові протягом доби поліцейські виявили кілька фактів збуту наркотиків
Опубліковано 03 жовтня 2018 року о 16:05

Всього працівники Управління протидії наркозлочинності разом з районними відділами поліції та патрульними вилучили 269 згортків з наркотичною речовиною загальною вагою більше 100 грамів.

1 жовтня до поліції надійшло повідомлення про те, що на території Московського району невідомі на авто «Fiat» червоного кольору щось розкладають на дорозі та фотографують. За адресою поліцейські виявили у пасажира іномарки, 22-річної жінки, велику кількість паперових згортків.

Вона пояснила, що у згортках знаходиться психотропна речовина «солі», яку жінка збувала за допомогою всесвітньої мережі Інтернет, використовуючи один з мессенджерів.  Поліцейські вилучили у харків’янки 206 згортків з невідомою речовиною синього кольору. Зловмисниця встигла збути 25 згортків шляхом так званих «закладок».

Цього ж дня до Московського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Академіка Павлова невідомий збуває наркотики. За адресою працівники поліції встановили особу 18-річного хлопця, який «працював» з жінкою в парі. У нього поліцейські вилучили 30 згортків.

Ввечері до Основ'янського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на території  району невідомі особи обстежують територію у пошуках наркотичних засобів.

На вулиці Льговській поліцейські виявили 18-річного харків’янина, у якого при огляді було виявлено 33 пакетики з речовиною, схожою на наркотичну. Хлопець також займався розповсюдженням наркотиків за допомогою всесвітньої мережі Інтернет. Він  встиг зробити близько 16 так званих «закладок».

Слідчо-оперативними групами відділів поліції речові докази вилучені та направлені на експертизу.

Під час слідства поліцейські встановили, що фігуранти тривалий час займаються збутом наркотичних речовин, спілкуючись з покупцями за допомогою  мессенджера.

На даний час зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання відносно них міри запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та повідомлення про підозру за ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, а також накладення арешту на майно. Санкція статті передбачає від 4 до 8 років ув’язнення.

На даний час встановлюються злочинні зв’язки наркозбувачів та джерело постачання наркозасобів, місце їх придбання для реалізації, коло споживачів. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux