Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Спеціалізувалися» на крадіжках з авто та складів - у Харкові поліція затримала трьох учасників злочинної групи
Опубліковано 29 жовтня 2021 року о 14:37

На їхньому рахунку щонайменше вісім епізодів злочинної діяльності. Всі затримані мають чималий кримінальний досвід у вчиненні майнових злочинів, за що неодноразово відбували покарання.

Упродовж певного часу на території Харкова було скоєно ряд крадіжок зі складських приміщень. Проаналізував способи та обставини вчинення злочинів,  поліцейські дійшли висновку, що «працює» одна й та ж сама група осіб. Проведеними заходами оперативники стратегічних розслідувань в Харківській області та слідчі обласної поліції встановили всіх її учасників. Ними виявилися неодноразово засуджені за крадіжки харків’яни. В ході документування злочинної діяльності угруповання, встановили, що її учасники також «спеціалізуються» на крадіжках з авто. Крім того, фігуранти планували грабувати водіїв під виглядом працівників поліції.

 Аби припинити діяльність угруповання та завадити злочинним намірам зловмисників, правоохоронці провели заходи для їхнього затримання. Відтак,  27 жовтня оперативники управління стратегічних розслідувань у Харківській області та слідчі Харківського районного управління поліції № 1 затримали трьох учасників угруповання після скоєння крадіжки. Останні за допомогою кодграберу відкрили автомобіль, як з’ясувалося поліцейського. Викрали особисті речі, зокрема формений одяг, який планували використовувати у злочинній діяльності.

За результатами проведення поліцейської спецоперації троє осіб були затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу України. У них вилучили різні відмички, ключі, кодграбер, номерні знаки з ознаками підроблення, інші знаряддя для вчинення крадіжок. 28 жовтня усім затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

На даний час встановлена їх причетність до скоєння восьми крадіжок зі складів та авто, в наслідок яких вони викрали гроші з сейфів, товар та інше майно на суму понад пів мільйона гривень.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. 

Викриття злочинної групи проводилося спільно з УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Київська окружна прокуратура міста Харкова.

Нагадаємо, у Харкові поліцейські затримали групу шахраїв, які незаконно заволоділи квартирою пенсіонерки, та намагалися її продати.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux