Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі Харківщини повідомили про підозру учасникам організованої групи у незаконній порубці лісу, що спричинило тяжкі наслідки
Опубліковано 15 лютого 2022 року о 14:52

Сума спричиненої матеріальної шкоди, завданої протиправними діями зловмисників, склала понад пів мільйона гривень.

Відділом розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, слідчого управління ГУНП в Харківській області під оперативним супроводженням співробітників управління карного розшуку ГУНП в Харківській області, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури протягом 2021 року проводилася кропітка робота з виявлення та документування діяльності організованих груп, якими систематично здійснювали незаконні вирубки лісів на території Харківської області.

Правоохоронці проаналізували факти вчинених злочинів на території одного з районів Харківської області та встановили не розкриті кримінальні провадження, які мали аналогічний почерк вчинення. Вказані провадження були об’єднані в одне.

Встановлено, що до складу організованої групи входило троє осіб. Очолив її колишній керівник одного з лісгоспів Харківської області, який був обізнаний про місця санітарних рубок та стежки, які ведуть до просік.                    До складу групи також входили водії вантажних автомобілів–маніпуляторів, які здійснювали порубку, завантаження кранами маніпуляторів деревини в кузови вантажівок та незаконно перевозили її до місць зберігання та подальшої переробки.

Діяльність групи велась конспіративно, незаконно вирубаний ліс перевозився в нічний час без світла фар автомобілів та ґрунтовими шляхами.

Під час проведення санкціонованих обшуків виявлені та вилучені беззаперечні докази злочинної діяльності вказаних осіб, зразки незаконно вирубаної деревини, вантажний автотранспорт, засоби та знаряддя незаконної вирубки деревини, проведено низку судових експертиз для перевірки отриманих доказів експертним шляхом.

За результатами проведеного досудового розслідування та зібраних доказів злочинної діяльності у лютому 2022 року учасникам організованої групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч.4 ст.246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Встановлена сума матеріальної шкоди склала 505 тисяч гривень.

Стосовно підозрюваних на підставі ухвал слідчого судді застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За санкцією статті їм загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі.    

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux