Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині судитимуть групу шахраїв, які ошукували громадян під виглядом служби доставки
Опубліковано 15 лютого 2022 року о 16:19

Члени злочинного угруповання, які відбували покарання у місцях позбавлення волі,  спеціалізувалися на незаконному заволодінні грошовими коштами користувачів сайту, розсилаючи "фішингові" посилання служби доставки. Коли потерпілі вносили дані банківських карток, вважаючи посилання на зазначений сайт достовірним, то їх гроші списувалися.

Харківська поліція закінчила розслідування злочинної діяльності організації шахраїв в інтернеті, яка керувалася з тюрми. Зловмисники були переконані, що легалізація грошей через криптовалюту дозволить їм залишитися непоміченими для правоохоронців.

 

Під час досудового розслідування слідчі провели понад 30 обшуків, один з яких – в установі відбування покарань, де перебували організатори злочинної схеми. В результаті було вилучено телефони, сім-карти, наркотичні засоби, боєприпаси та грошові кошти у сумі понад 250 тисяч гривень.

До відповідальності будуть притягнуті 9 осіб, п’ятеро з яких – неповнолітні. Зловмисникам інкриміновано 25 епізодів злочинної діяльності, двом особам пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній)  та 24 епізоди, передбачених ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 190 (шахрайство), 7 особам - у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 255 та 24 епізоди злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Протиправну діяльність злочинної організації викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам Харківщини спільно зі слідчим управлінням обласної поліції у серпні 2021. Розслідування здійснювалось слідчими відділу з особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами та злочинними організаціями ГУНП в Харківській області у тісній співпраці з працівниками Харківської обласної прокуратури та працівників Управління протидії кіберзлочинами в Харківській області Департаменту кіберполіції НПУ.

11 лютого розслідування було завершене, матеріали кримінального провадження направлено до суду. Відповідно до санкції статей членам злочинної групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux