Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Смерть дитини, яку майже добу розшукували півтисячі людей на Харківщині, виявилася не кримінальною, - Валерій Сокуренко
Опубліковано 28 квітня 2020 року о 13:46

На цьому очільник обласного главку поліції акцентував увагу журналістів під час брифінгу, який було присвячено результатам проведення пошукової операції у Золочівському районі щодо встановлення місця знаходження 6-річної дівчинки. 

Як повідомив начальник ГУНП в Харківській області, інформація про зникнення 6-річної Мілени надійшла від мешканців села Соснівка до Золочівського відділення поліції 26 квітня близько 19:00. Годину тому дівчинка пішла гуляти зі своїм двоюрідним братом, але додому повернувся лише хлопчик. Родичі відразу кинулися на пошуки, але впоратися самотужки не змогли та звернулися по допомогу до поліції. 

- Після отримання повідомлення по тривозі негайно був піднятий особовий склад Золочівського відділення поліції, сусідніх територіальних підрозділів – розповів Валерій Сокуренко. – Пошуки дитини проводилися разом із волонтерами, які відразу відгукнулися на прохання поліції. Допомогу надавали місцеві мисливці, які застосували тепловізори. Вранці наступного дня до пошукової операції, в який взяли участь 220 осіб,  долучилися військовослужбовці Нацгвардії України, співробітники ДСНС, прикордонники, курсанти ХНУВС та НАНГУ, кінологи, представники місцевої влади, громадськість. Також було прийнято рішення про залучення до заходів водолазів, які обстежували дно водоймищ. У зв’язку із сильним вітром ми не мали змоги використовувати дрони, тому звернулися до сил авіації. Загалом дівчинку розшукувало більше півтисячі людей.

Начальник харківської поліції зазначив, що місцевість відпрацьовувалася з надзвичайною ретельністю. Пошуковці перевірили усі можливі об’єкти та місця: житлові та покинуті будинки, підвали та горища, колодці, ставки, ліс, усі найближчі околиці. Радіус пошуків постійно збільшувався. Окремі групи правоохоронців обстежували сусідні села. 

Близько 17:00 працівники ДСНС виявили тіло дівчинки на краю поля в 8 кілометрах від села Соснівка. Нажаль, дитина була мертвою.

- Найбільш вірогідна причина смерті дівчинки за висновками експертів – переохолодження. На тілі відсутні будь-які ознаки насилля, - підкреслив Валерій Сокуренко. – Призначено усі необхідні експертизи для остаточного встановлення обставин, що стали причиною загибелі дитини. За попередніми даними, близько другої години ночі вона вже була мертва. При житті дівчинка носила окуляри, але вона їх загубила та ймовірно збилася зі шляху, коли захотіла повернутися додому. Усі її речі на місці, одяг не пошкоджений. Якщо вона була б трішки старшою за віком, може пішла б на вогники села та сховалася від холоду у покинутій хаті. Але сталося так, як сталося. Це жахлива трагедія. Я прошу вибачення у батьків за те, що не встигли врятувати їх доньку. Хоча ми зробили усе можливе, щоб розшукати маленьку Мілену живою та здоровою.          

Начальник ГУНП також подякував усім небайдужим громадянам, які долучилися до пошуків дитини.

За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою «нещасний випадок». Усі обставини трагедії встановлюють слідчі. 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux