Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення Харківщини
Опубліковано 25 березня 2022 року о 09:44

Минув місяць з початку вторгнення на територію нашої держави ворожих військ країни-агресора. Місяць страждань, болю, крові та тотальних руйнувань міст України. З початку війни на Харківщині загинуло більше 300 цивільних, у тому числі 15 дітей. Харків та область чинять опір та міцно тримають оборону.    

Підступна російська армія вдається до більш жорстоких способів ведення війни. Окупанти зі зброї дальньої дії постійно обстрілюють околиці та центр Харкова. Днями ракета влучила в пункт, де містяни отримували гуманітарну допомогу. Є загиблі і поранені. Це черговий воєнний злочин проти мирного українського народу, за який агрессор обов’язково отримає заслужене покарання. Харківські слідчі ретельно документують факти, які свідчать про ведення ворогом тактики террору проти цивільного населення Харківщини.

В умовах воєнного стану поліція регіону зосередила свої сили  на виконанні важливих завдань щодо недопущення дестабілізації обстановки на території області та захисту населення від наслідків військової агресії противника. Надання гуманітарної допомоги громадянам, які потерпають від постійних обстрілів та не можуть забезпечити собі умови для нормального життя – завдання  номер один для поліцейських. Разом із волонтерами та благодійними організаціями працівники усіх служб та територіальних підрозділів поліції щодня доставляють гуманітарні вантажі до сховищ, укриттів, пунктів надання допомоги, лікарень, дитячих закладів, житлових будинків мешканців міста та області. Поліція принципово реагує на факти викрадення гуманітарної допомоги та її незаконного продажу  і звертається до населення обов’язково інформувати правоохоронні органи про такі випадки. За усіма виявленими злочинами будуть вжиті відповідні заходи, а винні особи - притягнуті до відповідальності.

Поліцією організоване оперативне реагування на повідомлення громадян про злочини та правопорушення. На сьогоднішній день органами правопорядку розкрито 5 вбивств, факти грабежів, розбоїв, крадіжок та мародерства. Затримано 84 особи за скоєння кримінальних правопорушень. Триває нещадна боротьба зі зрадниками, диверсантами та їх посібниками.

Масовані обстріли міста та населених пунктів області залишають після себе багато небезпеки. Щодня рятувальники здійснюють десятки виїздів для знищення нерозірваних снарядів, мін та ракет. Поліція нагадує, що переміщувати боєприпаси або торкатися до них категорично заборонено. У разі виявлення таких предметів необхідно звертатися до поліції за номером 102 або телефонувати до ДСНС на лінію 101. 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux