Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Протягом тижня на Харківщині загинули 10 людей, 106 поранено, з яких 12 дітей. Володимир Тимошко
Опубліковано 16 вересня 2024 року о 12:55

В етері телеканалу «Суспільне» начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області повідомив, що п'ять влучань були на території області, вздовж кільцевої дороги міста. Ще один КАБ влучив у житлову багатоповерхівку у Харкові. 


Наразі точно встановлено, що удар було завдано 250-килограмовою бомбою з УМПК Д-30. Для скиду застосовувалась тактична авіація СУ-34 в супроводі СУ-35, які залетіли з боку Білгородської області.

Одна з авіабомб влучила в 12-поверховий будинок.

«В результаті оперативних дій ДСНС та поліції вдалося одразу врятувати мешканців під'їзду й локалізувати пожежу. На зараз у нас 43 поранених, з яких один залишається в тяжкому стані», - розповів Володимир Тимошко.

Серед постраждалих четверо дітей віком від 1 до 13 років. Загинула літня жінка. Донька загиблої звернулася до поліції та повідомила, що мати знаходиться у квартирі. ЇЇ тіло знайшли вже після тушіння пожежі у квартирі на 9 поверсі. Загиблій було 94 роки.

«Тобто людина похилого віку, переживши Другу світову війну та окупацію нацистами, війну з рашистами не пережила. На ранок ми ідентифікували тіло загиблої за допомогою ДНК».

Біля місця трагедії продовжує роботу штаб Національної поліції. Там триває робота з потерпілими. Щоб людям не довелося приходити до відділу поліції, вся робота проводиться безпосередньо біля будинку. Крім того, правоохоронці продовжують здійснювати охорону громадського порядку, щоб не допустити мародерства.

Ситуація в Харківській області ускладнена пожежами у Харківській, Ізюмській, Липецькій та Балаклійській громадах. Там залучена значна кількість рятувальників й поліцейських.

Загалом за минулу добу ворог скинув на Харківську область 23 КАБи. Лише сьогодні десять КАБів прилетіло в Куп’янську та Борівську громаду. Є пошкодження будинків.

«За минулий тиждень у нас 10 загиблих людей по області, 106 поранених, з яких 12 дітей».

За словами керівника поліції Харківщини, залишається складною ситуація в Куп'янському районі. Через це дещо збільшилась кількість людей, які виїжджають самостійно або звертаються по допомогу в евакуації до поліцейських. У Вовчанській та Липецькій громадах майже нікого не залишилось. Наприклад, в Липцях залишилось п’ять мешканців, які категорично відмовляються виїжджати.

Минулого тижня на засіданні Ради оборони Харківської області прийняли рішення про примусову евакуацію дітей з частини тих сіл Куп’янщини, де вона не оголошувалась. Наразі поліція спільно з військовою адміністрацією, волонтерами працює над цим.


Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux