Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За добу харківські поліцейські здійснили 88 профілактичних рейдів для перевірки дотримання карантинних обмежень в роботі закладів харчування
Опубліковано 09 листопада 2020 року о 12:30

Загалом, з 12 березня 2020 року у період карантину організовано роботу 89 рейдових груп, які перевіряють дотримання відповідних обмежень і заборон у сферах торгівлі, громадського харчування та транспорту.

Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, для міста Харкова, а також міст Лозова, Первомайський і Чугуїв та 8 районів області встановлено«червоний» рівень епідемічної небезпеки у зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції.

Даний рівень небезпеки передбачає ряд серйозних обмежень в діяльності різних закладів, в тому числі розважальних та закладів харчування.  

Відповідно до рішення наради керівництва обласного главку поліції, протягом трьох останніх днів органи поліції організували та провели нічні рейди, починаючи з 22.00 години, щодо контролю за дотриманням  карантинних обмежень суб’єктами господарювання, які проводять свою діяльність у сфері громадського харчування.

Щоночі для здійснення вказаних заходів залучалося 80 рейдових груп у складі близько 200 поліцейських, в основному працівників територіальних відділів та відділень поліції. В рейдах також брали участь два автоекіпажі полку поліції особливого призначення та представники Держпродспоживслужби Харківської області.

Як розповів старший інспектор відділу превенції Московського ВП Сергій Соломка, 6 листопада під час відпрацювання території Московського району мобільні групи перевірили більше 50 різних об’єктів. Усі вони після 22 години припинили свою діяльність, поліцейські порушень не зафіксували.

Під час аналогічних перевірок в інших районах поліцейські  виявили 31  порушення карантинних обмежень, за якими складено 19 адміністративних протоколів, 12 матеріалів зареєстровано в єдиному обліку територіальних підрозділів поліції.

За результатами прийнятих рішень до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 3 інформаціїта відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Загалом,з 12 березня 2020 року у період карантину Головним управлінням Національної поліції в Харківській області проводиться активна робота з виконання завдань Уряду країни щодо контролю за дотриманням карантинних заходів.

Організовано роботу 89 рейдових групп, які перевіряють дотримання карантинних обмежень і заборон у сферах торгівлі, громадського харчування та транспорту. У посиленому режимі працюють наряди в метрополітені,  організовано роботу карантинних постів на автошляхах.

Серед населення проводиться, в основному, роз’яснювальна робота для недопущення порушень вимог карантинного режиму. За результатами перевірок виявлено та задокументовано 4388 адміністративних правопорушень, з яких 4149 адмінпротоколів  направлено до суду.

Слідчі відкрили 45 кримінальних проваджень за виявленими фактами правопорушень, одне з них вже направлено до суду.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux