Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Харкові поліція спільно з екологами та представниками лісництв перевіряють законність торгівлі хвойними деревами (ДОДАНО ВІДЕО)
Опубліковано 24 грудня 2020 року о 15:41

Планові профілактичні рейди проводяться щороку на ринках міста і області, а також майданчиках, де здійснюється продаж ялинок.

Метою превентивних заходів є виявлення фактів незаконної торгівлі ялинками та забезпечення контролю за дотриманням законності їх придбання і продажу. До  перевірок разом з поліцейськими залучаються представники Державної екологічної інспекції у Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як зазначив старший інспектор управління превентивної діяльності Роман Торяник, за останні роки в Харкові спостерігається значне зменшення кількості фактів незаконної реалізації ялинок.

-  Трапляються лише поодинокі випадки продажу хвойних дерев, здобутих браконьєрським шляхом. Так, під час сьогодняшнього профілактичного рейду на Кінному ринку у Харкові було перевірено кілька місць, де здійснювався продаж ялинок. Жодних порушень правил реалізації хвойних дерев з боку реалізаторів виявлено не було, - розповів Роман Торяник.

Він також повідомив, що в ході рейдів перевіряються товарно-транспортні накладні, наявність на кожному дереві бірки. Якщо ялинки привезені з інших регіонів, повинен обов’язково бути карантинний сертифікат про проходження радіологічного контролю.

Якщо продавець ялинок не може документально підтвердити законність придбання ялинок, у відношенні нього екологами складається протокол за ст. 88-1 (порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Дії правопорушників також можуть бути кваліфіковані за ст. 246 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Поліція нагадує, що в разі виявлення громадянами фактів торгівлі незаконно зрубаними деревами, необхідно відразу телефонувати на спецлінію 102. 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux