Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині триває операція «Мігрант»
Опубліковано 03 травня 2019 року о 12:52

З початку загальнодержавних профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері поліцейські виявили 105 іноземців, які незаконно перебували на території нашої держави.

На правопорушників складені протоколи за ст. 203 (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відносно іноземців до Головного управління Державної міграційної служби України в Харківській області направлені 105 подань про примусове повернення їх до країни походження. Направлено 101 подання про заборону в’їзду в Україну терміном на 3 роки іноземцям та особам без громадянства.

Відносно 10 нелегальних мігрантів направлено подання про скорочення тимчасового перебування на території України, стосовно ще одного іноземця - подання про скасування посвідки на постійне проживання та скасування дозволу на імміграцію.

Крім того, під час проведення операції була виявлена група з 4 громадян Республіки Індія, які знаходились на території України з порушенням міграційного законодавства. Відносно порушників були складені протоколи за ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На підставі рішення суду вони наразі знаходяться у пункті тимчасового перебування іноземців з метою примусового видворення з забороною подальшого в’їзду на територію України терміном на 3 роки. 

Усього за час проведення операції «Мігрант» працівникиГУНП в Харківській області виявили на території Харкова та області 1 205 фактів порушення адміністративного законодавства іноземцями, з них – 59 за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та 35 - за ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Накладено штрафів на суму 315 тисяч 180 гривень.

15 іноземцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. До суду з обвинувальним актом направлено 16 кримінальних проваджень про правопорушення, вчинені іноземцями.

Загальнодержавні профілактичні заходи триватимуть до 31 травня поточного року.

Працівники поліції регулярно проводять відпрацювання міста та  області спільно зі співробітниками ГУ ДМС України в Харківській області.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux