Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Проєкт «Поліцейський офіцер громади» впроваджено на території 13 територіальних громад Харківщини
Опубліковано 28 травня 2021 року о 14:42

З початку впровадження проєкту поліцейськими офіцерами громади розкрито 244 кримінальних правопорушення, виявлено 2936 адміністративних правопорушень, впроваджено 7 безпекових проєктів. У взаємодії з територіальними громадами відкрито 15 поліцейських станцій.

Сьогодні виповнюється два роки, як в Україні стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади». Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

Начальник Головного управління Національної поліції Андрій Рубель привітав поліцейських з річницею і подякував за виконання основних завдань поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

– Мені приємно чути від керівників територіальних громад про позитивну оцінку вашої роботи, - сказав Андрій Рубель.  – Ви демонструєте прекрасні результати, вас знають і поважають місцеві мешканці, тому ми продовжимо залучати до цього проєкту якомога більше громад.

Андрій Рубель вручив подяки поліцейським офіцерам, а також керівникам територіальних громад за співпрацю і всебічну підтримку проєкта.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» впроваджено в  13 територіальних громад Харківської області, які обслуговують 26 поліцейських. І ця робота продовжується.

У поточному році Головним управлінням підписано Меморандуми про співпрацю з головами ще 22 територіальних громад, які виявили бажання взяти участь у проєкті та виділити кошти на придбання спеціалізованих автомобілів для поліцейських.

Довідково: Проєкт «Поліцейський офіцер громади» був ініційований на території держави у 2018 році, офіційно стартував 28 травня 2019 року.

На території Харківської області проєкт «Поліцейський офіцер громади» стартував 30 липня 2019 року та офіційно поліцейські громади приступили до виконання своїх службових обов’язків 20 лютого 2020 року.

На Харківщині у І першому півріччі набір відкрито до 9 ТГ, на теперішній час 1 поліцейський проходить навчання на базі ХНУВС, до 8 територіальних громад триває відбір кандидатів. На сьогодні ТГ вже виділено 5 млн. гривень для придбання спеціалізованого автотранспорту.

Додатково 13 громад планують долучитися до проєкту у ІІ півріччі та виділити кошти на придбання спеціалізованого автотранспорту.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux