Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Представники Головного управління поліції в Харківській області та Управління патрульної поліції Харківщини знайомилися з досвідом роботи фінських колег
Опубліковано 21 грудня 2019 року о 18:07

Чотириденний візит харківської делегації до Гельсінкі був організований Консультативною місією Європейського союзу, яка вже більше чотирьох років допомагає в реформуванні української поліції.

У поліції Фінляндії сьогодні працює 7 тисяч 300 поліцейських. Це найменший показник у Європі. При цьому поліція має найбільший рівень довіри населення – 96%.

За словами старшого суперінтенданта – керівника з питань забезпечення громадської безпеки та порядку Департаменту поліції Східної Уусіми Юссі ХУХТЕЛА, історія побудови довіри населення до поліції почалася майже 70 років тому.

- Все почалося приблизно у 1950-х роках, коли ми почали брати на роботу поліцейських з різних верств населення. Таким чином, ми показали, що поліція – для всіх. Не тільки для заможних людей, але для всіх людей, - розповів Юссі ХУХТЕЛА. - Зараз 96% громадян Фінляндії мають високий рівень довіри до поліції. І це дуже добре. Загалом, люди у Фінляндії довіряють поліції, армії та церкві - тобто трьом великим організаціям

За словами старшого інспектора Департаменту поліції Гельсінкі Туукка Скоттмана, таких результатів вдалося досягти ще й тому, що при виконанні покладених на поліцейських завдань, вони найчастіше у своїй діяльності використовують метод переконання, а не насильницькі заходи.

За словами керівника з питань комунікації Департаменту поліції Східної Уусіми Юкки Матілайнена, превентивна робота, яка надає змогу населенню бути обізнаними щодо дій у скрутному становищі, ведеться на всіх комунікаційних каналах: у засобах масової інформації, під час безпосереднього спілкування з людьми  на вулицях міста, у соціальних мережах.  Саме соціальні мережі надають змогу оперативно надавати інформацію населенню. 

- Сьогодні, одним з викликів у нашій роботі  також є те, що ми повинні бути поліцією для всього населення, яке тут проживає, - наголошує Юссі Хухтела. - В нашу країну приїжджають люди з різних регіонів; іммігранти та інші групи осіб; всі вони  розмовляють різними мовами. Тому для нас важливо продовжувати залишатись поліцією для всіх людей, оперативно реагувати на повідомлення.

Довіра населення – один з основних критеріїв оцінки ефективності  діяльності й української поліції, який закріплений в Законі «Про Національну поліцію». Співпраця з європейськими партнерами – Консультативною місією Європейського союзу – надає змогу продовжити реформи сектору цивільної безпеки української поліції згідно зі стандартами ЄС задля підвищення довіри населення до поліції, надання якісних поліцейських послуг.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux