Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці припинили діяльність групи осіб, які займалися збутом наркотичних засобів на території Харкова
Опубліковано 30 січня 2021 року о 14:40

Зловмисники з Києва відправляли поштою або автобусними перевізниками наркотичні речовини до Харкова, де фасували та робили «закладки».

Співробітники відділу спеціальної поліції ГУНП в Харківській області спільно з працівниками Управління боротьби з наркозлочинністю в Харківській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю НПУ під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону з серпня 2020 року здійснили ряд оперативних заходів.

В результаті проведеної роботи правоохоронці встановили, що до складу злочинної групи входила жінка, яка жила в орендованих будинках в Київській області. Поштою або автобусними перевізниками вона переправляла до Харкова наркотики. У Харкові посилки отримували інші спільники групи. Вони фасували наркотик, потім розкладали у визначених місцях. Адреси «закладок» відправляли постачальнику в Київську область.

За допомогою мобільного зв'язку покупці зв'язувалися з жінкою, яка отримувала від них гроші, та потім відправляла їм SMS повідомлення із зазначенням адрес «закладок».

26 січня 2021 року правоохоронці припинили злочинну діяльність зазначеної групи осіб. Під час обшуків за місцями проживання фігурантів на території Київської області та міста Харкова були вилучені речовини, схожі на наркотичний засіб «метадон», гроші, банківські картки, мобільні телефони.

Речові докази направлені на експертне дослідження.

Постачальниця наркотиків затримана в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Київським судом міста Харкова їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Ще одній жінці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

За вчинення злочинів зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Зараз поліцейські встановлюють інших учасників групи.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux