Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція вживатиме всіх необхідних заходів аби кожен громадянин реалізував своє конституційне право на волевиявлення – Валерій Сокуренко
Опубліковано 19 липня 2019 року о 14:01

На цьому очільник обласного главку поліції наголосив під час проведення прес-конференції, яка відбулася сьогодні, 19 липня. Він проінформував журналістів про стан готовності органів поліції до забезпечення законності та правопорядку під час проведення позачергових виборів народних депутатів та результати реагування поліції на повідомлення про порушення виборчого законодавства. 

Начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко зазначив, що для оперативного реагування на всі повідомлення громадян про виявлені порушення виборчого законодавства Ситуаційний центр ГУНП в Харківській області працює у цілодобовому режимі.

- Сьогодні дільничні виборчі комісії розпочали отримання бюлетенів, вони взяті під цілодобову охорону поліції. Охорона окружних та дільничних виборчих комісій здійснюватиметься до завершення підрахунку голосів і вивозу виборчої документації, - додав Валерій Сокуренко.

Як розповів заступник начальника ГУНП в Харківській області Віталій Гузь, до несення служби у день виборів планується залучити максимальну кількість особового складу - майже 9,6 тис. правоохоронців, у т.ч. 5,5 тис. на виборчих дільницях та 1,7 тис. працівників інших структур системи МВС.

 - У день виборів ГРПП та ГШР (групи швидкого реагування) будуть наближені до виборчих дільниць. В області також будуть працювати спостерігачі, як від кандидатів та громадськості, так і від іноземних країн та  міжнародних організацій, – наголосив Віталій Гузь.

Крім того, для оперативного реагування на повідомлення збільшена кулькість слідчо-оперативних груп, вибухотехніків та резервних сил.

- Поліція діятиме рішуче і неупереджено. У разі грубих порушень чинного законодавства слідчо-оперативні групи будуть документувати злочини і у найкоротший термін приймати рішення про відкриття кримінальних проваджень, – про це під час прес-конференції повідомив начальник слідчого управління Сергій Чиж.

Також він розповів, що кожний поліцейський, що нестиме службу на виборчій дільниці, отримав буклет з методичними рекомендаціями про дії поліцейських під час несення служби на позачергових виборах народних депутатів.

- Правоохоронці будуть якісно обізнані і готові надавати юридичну допомогу громадянам, - додав керівник слідчого управління.

Упродовж усього виборчого процесу правоохоронцями забезпечується оперативне реагування на всі події, пов’язані з порушеннями виборчого законодавства. Всі повідомлення реєструються, по них проводиться ретельна перевірка. Станом на 19 липня з початку передвиборної кампанії поліцією зареєстровано 398 повідомленнь про ймовірні правопорушення, пов’язані з виборчим процесом. Слідчими відкриті 45 кримінальних проваджень та складено 10 протоколів про адміністративні правопорушення. 

В день волевиявлення громадян працівники поліції  будуть забезпечувати публічний порядок  та безпеку на виборчих дільницях,  перебуваючи поза межами приміщення для голосування. Також поліцейські  супроводжуватимуть членів окружних виборчих комісій під час отримання та транспортування бюлетенів до приміщень виборчих дільниць.

- Хочу нагадати та ще раз довести до учасників виборчого процесу та громадськості, що відповідно до статті 67 Закону України «Про вибори народних депутатів України» оприлюднення чи поширення в інший спосіб результатів опитування громадської думки, пов’язаного з виборами, від сьогодні та до закінчення голосування заборонено, – наголосив Валерій Сокуренко.

Передвиборча агітація закінчується сьогодні о 24 години, 20 та 21 липня агітація заборонена.  Це порушення закону ст. 212-10 КУпАП. Відносно порушників буде складений адміністративний протокол, що передбачає накладення штрафу у розмірі 510-850 гривень, а відносно посадових осіб - 850-1360 гривень.  

Валерій Сокуренко ще раз підкреслив, що поліція зберігає абсолютну політичну нейтральність до усіх суб’єктів виборчого процесу, гарантує високий рівень безпеки українських громадян й ефективно реагуватиме на усі правопорушення.

Відділ комунікації поліції Харківської області  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux