Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Харкова припинила діяльність групи осіб, які виготовляли і розповсюджували наркотики
Опубліковано 12 березня 2021 року о 11:32

Троє харків’ян викриті у вирощуванні наркорослин, адмініструванні телеграм-каналів з продажу наркотичних речовин з обігом в 130 тисяч гривень та утриманні наркопритону.

Викрили зловмисників 11 березня працівники Управління боротьби з наркозлочинністю в Харківській області ДБН НПУ, спільно зі слідчими Харківського райуправління поліції № 2, за підтримки батальйону поліції особливого призначення та оперативних підрозділів поліції.

В ході слідчих дій правоохоронці встановили, що 34-річний чоловік на балконі квартири облаштував лабораторію з вирощування елітних сортів конопель в горщиках для квітів. Зловмисник встановив лампи освітлення, вентилятори, прилади для вимірювання температури та вологості повітря, обладнав крапельний полив. В квартирі фігуранта поліцейські вилучили рослини роду коноплі, обладнання для вирощування, добриво, лабораторне обладнання, саморобний пристрій для вживання канабісу.

У злочинній наркодіяльності поліцейські також викрили 24-річного харків’янина. Він адміністрував телеграм-чати Інтернет-крамниць, виконував роль оператора, а також реєстрував електронні гаманці та виводив з них грошові кошти. Під час обшуку у зловмисника поліцейські виявили і вилучили ноутбук, який використовувався для адміністрування електронних гаманців та мобільний телефон. В ході попереднього огляду мобільного телефону встановлено, що чоловік є адміністратором декількох телеграм-каналів, на які підписані майже 57 тисяч учасників. Орієнтовний обіг грошових коштів складав близько 130 тисяч гривень. Діяльність вказаних каналів повністю блокована.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання 36-річного неодноразово раніше судимого чоловіка встановлено, що він причетний до утримання наркопритону та надає приміщення квартири для вживання наркотиків іншим особам. В ході обшуку у нього вилучено саморобне приладдя для вживання канабісу, медичні шприці з залишками речовини бурого кольору, електроні ваги, зіп-пакети для пакування, 44 мобільних телефони, 6 фотоапаратів, 3 планшети, наручні годинники, ножі, ключі і інші предмети, що можуть бути знаряддям вчинення злочинів.

Вилучені речові докази направлені на експертне дослідження.

Досудове розслідування здійснюється за ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

На даний час слідчі перевіряють причетність зловмисників до розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин на території Харкова.

Проводяться заходи щодо встановлення осіб, причетних до збуту наркотичного засобу через вищевказані Інтернет- ресурси.

Слідчі дії тривають.                                       

Відділ комунікації поліції Харківської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux