Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Харківщини виявила у поточному році вдвічі більше наркозлочинів та фактів збуту наркотичних речовин
Опубліковано 20 грудня 2021 року о 17:43

Результати  роботи служб та підрозділів поліції щодо протидії незаконному обігу наркотиків у регіоні були оприлюднені під час засідання  Координаційної ради з питань реалізації державної політики з попередження наркоманії, яка відбулася у Харківській міській раді. Крім того, під час наради відбулася презентація Viber-бота «Стоп-Наркотик».

У нараді взяли участь радниця міністра внутрішніх справ України Анна Міщенко, керівництво харківської поліції та органів влади, голови районних рад міста, представники громадських організацій.

Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що Координаційна рада була створена три роки тому з метою об’єднання зусиль поліції та громади  у боротьбі з розповсюдженням наркозлочинності. Він зауважив, що сьогодні зроблено багато для викоренення цього небезпечного явища з вулиць міста, але війна з наркоманією ще не завершена.   

Начальник ГУНП в Харківській області Станіслав Перлін під час свого виступу зазначив, що  наркоманія  - це проблема, яка найбільше турбує населення і цей напрям  є пріоритетом в роботи поліції. Заходи щодо попередження та розповсюдження наркозлочинів на території міста та області здійснюються у взаємодії з правоохоронними органами, органами влади та громадськістю.   

 - Ми сьогодні намагаємось змінити підходи до цієї проблеми, працювати, в першу чергу, в напрямку профілактики, особливо в молодіжному та підлітковому середовищі, - зауважив Станіслав Перлін. - У нас багато задумів, які ми сподіваємось реалізувати в рамках спільних проєктів поліції та громадськості.   

Начальник Управління боротьби з наркозлочинністю в Харківській області ДБН НПУ Назарій Шапальчук розказав, що протягом 2021 року на Харківщині розкрито більше 3 тисяч наркозлочинів,  до кримінальної відповідальності притягнуто  1027 осіб. З незаконного обігу вилучено 130 кг наркотиків та утричі більше психотропних речовин. Припинено злочинну діяльність трьох організованих наркоугруповань, учасники яких збували метадон, займалися розповсюдженням PVP-речовини, придбаної в мережі Інтернет, та організували канал поставки амфетаміну до Російської Федерації.

Помічник начальник ГУНП в Харківській області В’ячеслав Марков розповів про результативність  використання спеціальних програм у соціальних мережах для виявлення та блокування наркоадрес в Інтернеті. Щодня свою ефективність доводять чат-боти «Стоп-Наркотик»  та «Стоп-Дейнжер бот», створений спільно з організацією «Хантерс-Харків». Ці проєкти - підтвердження активного залучення громадськості до боротьби з розповсюдженням наркотиків, які в подальшому планується розвивати та вдосконалювати.

За два роки свого існування чат-бот зібрав більше 40 тисяч підписників, з його допомогою та завдяки активній позиції громадськості вже заблоковано 3 тисячі наркоадрес.

Сьогодні під час наради відбулася презентація Viber-бота «Стоп Наркотик». На думку розробників, це дасть змогу удвічі збільшити аудиторію користувачів чат-боту підвищити ефективність діяльності поліції.

Радниця  міністра внутрішніх справ України Анна Міщенко відзначила системний підхід харківської поліції та громадськості до реалізації важливого напрямку співпраці у протистоянні наркозлочинності та визначила Харків, як передове місто у цьому питанні.

За результатами засідання  Координаційної ради було прийнято рішення про посилення спільної роботи правоохоронних органів та громадських організацій щодо профілактики та припинення наркозлочинності,  створення комфортного  середовища для безпечної життєдіяльності мешканців міста.     

Відділ комунікації поліції Харківської області   


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux