Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція закликає громадян подбати про безпеку власної оселі
Опубліковано 28 березня 2023 року о 14:10

Коли мова йде про квартирні крадіжки, потрібно пам'ятати, що для проникнення у вашу оселю і викрадення цінного майна досвідченим злодіям достатньо 5-10 хвилин.

Звичайно, оберегів від майнових злочинів не існує, але до основних порад від поліцейських варто прислухатись:

- всі вікна і двері мають бути зачиненими та обладнаними замками і засувами;

- бажано встановити подвійні вхідні двері у приміщення;

- не зайвим буде вмонтувати кілька замків - вгорі, посередині, внизу;

- не залишайте ключі від свого помешкання в «надійному місці», не варто тримати їх і у кишенях верхнього одягу. Загубили ключі? - Негайно міняйте замок!

Однак, як свідчить практика, ні надійні замки, ні собака бійцівської породи, ні броньовані двері, ні ґрати на вікнах не захистять ваше житло на 100%. Тому треба завжди дбати про те, щоб за квартирою періодично наглядали сусіди, знайомі. Або ж обладнайте оселю системою відеоспостереження.

Що робити, якщо у житло намагаються проникнути невідомі люди, коли ви вдома, або крадіжка вже сталася?

- якщо ви самі вдома, в жодному разі не відчиняйте двері незнайомцям;

- якщо злочинці намагаються відчинити двері, терміново телефонуйте на лінію «102» та підіпріть двері будь-яким важким предметом;

- якщо ви прийшли додому, а двері до помешкання відчинені, в квартиру заходити не можна. Зверніться до сусідів, викличте поліцію і спостерігайте за квартирою до приїзду поліцейських.

Але пам’ятайте основне – найнадійнішим охоронцем вашого житла є спеціалізована охоронна сигналізація, яка сповіщає про усі спроби проникнення до вашого помешкання на пункт централізованого спостереження поліції охорони, забезпечуючи миттєве направлення наряду поліції для затримання правопорушників.

Варто зазначити, що знеструмлення не є проблемою, адже кожен прилад оснащений акумулятором. Коли сигналізація спрацьовує, сигнал про проникнення в житло відразу надходить на пульт спостереження, де співробітники чергують позмінно в цілодобовому режимі, стежачи на комп'ютерних моніторах за станом об'єктів, що охороняються. Протягом 3-5 хвилин після відкриття дверей або вікон прибуває озброєна група затримання поліції охорони, яка здійснює оперативно-розшукові заходи для з'ясування причин надходження сигналу тривоги, виявляє, переслідує та затримує зловмисника. Про виїзд та його результати обов'язково інформують власника квартири.

Клієнтами поліції охорони на Харківщині є власники близько дев'яти тисяч об'єктів різних форм власності та майже десяти тисяч квартир громадян.

З питань охорони та отримання консультацій телефонуйте з мобільного у будь-який час доби на номер 9899 або пишіть на сайті www.securitypolice.com.ua.

Відділ комунікації поліції Харківської області

(за матеріалами УПО в Харківській області)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux