Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція оперативно попередила масову бійку, яка планувалась у центрі Харкова (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 27 лютого 2023 року о 18:10

За попередніми даними, кілька десятків підлітків зібрались, щоб підтримати флешмоб, який запустила російська федерація. В результаті події ніхто не постраждав. До роботи з неповнолітніми залучені ювенальні поліцейські. До відділів поліції, куди доставили учасників події, запрошуються батьки. Слідчими відкрито кримінальні провадження за двома статтями.

27 лютого близько 14:00 на одній з центральних площ міста зібралась група осіб. За попередніми даними, для вчинення масової бійки. На місце виїжджали керівництво ГУНП в Харківській області та територіальних підрозділів поліції, слідчо-оперативна група, співробітники сектору ювенальної превенції, полку поліції особливого призначення.

Поліція оперативно затримала усіх юнаків і дівчат та доставила до підрозділів поліції для з’ясування усіх обставин.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, зараз правоохоронці запрошують батьків, діти яких взяли участь у флешмобі. З ними зустрічатимуться ювенальні поліцейські і проводитимуть профілактичні бесіди. 

- Я звертаюся до всіх дорослих. Будьте уважними з вашими дітьми, підтримуйте з ними постійний зв’язок, допомагайте їм розібратися в тому, що відбувається, де добро, а де зло, - написав очільник поліції на своїй сторінці у ФБ. - Війна йде не тільки на полі бою. Ворог хоче знищити нашу країну і використовує наших з вами дітей задля досягнення своїх кровожерливих цілей. Тільки разом ми зможемо це зупинити. Тільки разом ми переможемо цих варварів. Давайте не дозволимо державі членистоногих покалічити наших дітей ще більше, ніж вони скалічені війною зараз!

ОНОВЛЕНО:

Поліція встановила 245 учасників масового заходу, з яких 30 повнолітніх. Серед неповнолітніх 149 хлопців та 66 дівчат.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України. Санкціями статей передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 10 років. 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux