Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Харківщини вживає заходи з протидії торгівлі людьми
Опубліковано 29 липня 2024 року о 14:22

В умовах війни для українців ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за межами, став ще більшим. 

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 30 липня, керівництвом Управління міграційної поліції ГУНП в Харківській області спільно з представниками Департаменту соціального захисту населення обласної військової адміністрації та громадської організації "Чистий аркуш" організовано робочу зустріч з внутрішньо переміщеними особами. Громадянам розповіли про ризики потрапляння у ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, обговорили нагальні питання боротьби з цими злочинами під час воєнного стану. Метою даного заходу є підвищення рівня правової обізнаності населення та формування навичок безпечної поведінки, щоб не стати жертвою «торгівців людьми».

Правоохоронці закликають повідомляти про всі випадки, що можуть свідчити про торгівлю людьми (дітей) за спеціальним номером 102. 

Поліція надає актуальні на сьогодні поради для населення, як не стати жертвою злочинців за кордоном та дотримання яких вбереже від потрапляння у скрутне становище:

- не передавайте свої документи нікому, крім уповноважених посадових осіб (представників прикордонних служб, поліції, консульських установ). Не залишайте свій паспорт як заставу і не віддавайте його роботодавцям для реєстрації або з інших причин;

- зареєструйтеся в українському посольстві або консульстві в іноземній країні;

- переконайтесь, що маєте достатньо інформації про те, з ким і куди їдете, де і в кого будете перебувати, як довго. Поділіться цією інформацією з тими, кому довіряєте до Вашого від’їзду (рідні та близькі);

- намагайтеся регулярно підтримувати зв'язок з рідними чи друзями, відразу повідомляйте про зміну місця перебування. Якщо є змога, повідомте тим, кому довіряєте контакти людей, з якими подорожуєте або перебуваєте;

- домовтеся з рідними чи друзями про кодове слово або фразу, яка повідомить, що Вам загрожує небезпека;

- із застереженням ставтесь до того, якщо пропонують роботу чи перевезення за кордон тільки жінкам, або Ви знаходитесь в транспорті, в якому тільки жінки приблизно однакового віку, які прямують в одну і ту ж країну і теж саме місце;

- у випадку небезпеки, телефонуйте місцевим екстреним службам (в країнах ЄС - 112) та звертайтеся до посольства (консульства) України в країні перебування.

Звернутися за практичними порадами також можна до Національної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів за номером 527 (безкоштовно з мобільних телефонів) або 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), працює щодня з 08:00 до 20:00. 


Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux