Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські викрили двох зловмисників у скоєнні розбійного нападу і вбивства на Харківщині
Опубліковано 27 січня 2020 року о 15:10

Чоловіки проникли до будинку пенсіонера та позбавили його життя через 6 тисяч гривень.

Повідомлення про виявлення в будинку тіла 71-річного мешканця села Крамарівка Ізюмського району надійшло до поліції 18 січня від його доглядальниці. Жінка зайшла в хату до дідуся та побачила його зі зв’язаними руками та ногами, а також з численними тілесними ушкодженнями.

Працівники районного відділу поліції спільно з співробітниками Управління кримінальної поліції ГУНП в Харківській області протягом кількох годин за скоєння злочину затримали одного з нападників, який втік до сусідньої області. Ним виявився 49-річний мешканець міста Одеса.

Поліцейські встановили, що напередодні ввечері чоловік спільно зі своїм знайомим проникли до будинку пенсіонера, зв’язали його та били. Тортури над потерпілим призвели до його смерті. Зловмисники заволоділи грошима та втекли з місця події.

49-річному чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

24 січня було встановлено місцезнаходження і іншого співучасника злочину – 43 річного раніше неодноразово судимого громадянина Російської Федерації. Чоловік встиг скоїти ще один розбійний напад на 84-річну жительку села Шарівка Валківського району. Зловмисник пізно ввечері проник до будинку літньої жінки, побив її палицею та заволодів телевізором і телефоном.

Чоловіка затримали співробітники Валківського відділу поліції спільно з оперативниками ГУНП в Харківській області. Зараз зловмисник утримується в ізоляторі тимчасового тримання в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу, а також про повідомлення про підозру у скоєнні розбійного нападу та вбивства жителя Ізюмського району.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux