Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські разом з волонтерами привезли гуманітарну допомогу мешканцям деокупованого селища Липці
Опубліковано 17 вересня 2022 року о 17:48

Помічник начальника з гуманітарних питань В’ячеслав Марков та представники благодійних організацій «Я врятований» та «Вільні люди» доставили до населеного пункту, яке пів року було під окупацією російських загарбників, продукти харчування та ліки.

 

Кілька днів тому селище Липці звільнили війська Збройних сил України. В селищі вже відновлена робота всіх правоохоронних органів. За дорученням начальника ГУНП в Харківській області генерала поліції третього рангу Володимира Тимошка була спланована поїздка до звільненого населеного пункту.

 

Очільник обласного главку поліції Харківщини особисто відвідав Липецький відділ поліції.

 

- Окупанти тут жили, їли. Де спали, там і гадили. Жили як звикли у себе на «вєликой и магучєй» росії – по-свинячому, - відзначив Володимир Тимовшко. - Ми попереджали руських, що вам тут не раді, закопаємо в українській землі. Не послухали. Ще раз нагадую. Липці – це Україна. Харків – це Україна. Найважливіше сьогодні для всіх нас – допомогти людям, забезпечити безпеку у звільнених місцях.

 

В деокупованому селищі поліцейські поспілкувалися з місцевими жителями. Громадяни розповіли, з якими жахами війни та труднощами їм довелося зіткнутися та як люди раділи бійцям ЗСУ, коли їх нарешті звільнили з піврічного полону. 

63-річна Ірина Федорівна розповіла, що в Липцях мешкає з 24 лютого. Дуже важко було по ночам. Сиділи в погребах. Було дуже гучно, все гриміло та гуділо. 

- Ми дуже вдячні нашим бійцям, що вони прийшли. Ми не втрачали надії, ми вірили, що нас звільнять. Плакали та кричали «Ура», коли побачили наших військових. 

82-річний житель селища Липці Миколай Бєларусь тремтячим голосом згадує ранок 24 лютого.

 

- Ми прокинулися від пострілів танків та БТР, звуків гвинтокрилів. Нам відразу вимкнули телефон. Ми не могли дзвонити. Також нам відключили світло і газ, - розповідає Миколай Євгенійович. - У мене в Харкові дві доньки. Ви уявляєте мій стан? Я тут, вони там. Ми були відрізані один від одного. Коли окупанти зайшли до селища, вони почали чинити свавілля та беззаконня. Ховалися в місцевих будинках, залишали там свою техніку. Відбирали машини, скутера, генератори у місцевих. Забирали все – одяг, взуття, навіть дитячі речі та іграшки. У мене та у сусідів 12 вирв від снарядів. 

Пенсіонер говорить, що коли вороги тікали, не знали, що робити. Кидали зброю. Взагалі вони вважали себе господарями та казали, що ніколи нас не віддадуть. Казали, що ми вже росія та, щоб забули про Україну. Коли я побачив автівку військових Збройних сил України, від радощів вибіг на вулицю. Від щирого серця подякував їм за наше звільнення. Наші бійці дуже людяні та добрі. Відразу допомогли харчами. Ми їм дуже вдячні за визволення нашого селища від російських загарбників.

За допомогою волонтерських організацій начальник з гуманітарних питань В’ячеслав Марков доставили місцевим мешканцям харчі та медикаменти.

 

За словами В’ячеслава Маркова, на сьогоднішній день поліція робить все задля підтримання правопорядку на деокупованих територіях та відновлює нормальні умови життя для наших громадян. Це наше головне завдання. Саме над цим ми зараз і будемо працювати кожного дня. 

Керівник БО «Я врятований» Дмитро Ложенко розповів, що тривалий час співпрацює з В’ячеславом Марковим і саме від нього дізнався, що селище Липці звільнено від окупантів.

 

- Ми привезли громадянам продуктову допомогу та ліки. Ми побачили, що в селищі наявний дефіцит усього. Громадяни потребують медикаментів, теплих речей, обігрівачів, тощо. За можливості наша організація буде і надалі допомагати жителям села.

Благодійний фонд «Вільні люди» також вирішив долучитися до надання допомоги мешканцям села. 

Волонтер організації зазначив, що люди пів року жили в страшних умовах, під окупацією. Нападники тривалий час морально та фізично знущалися над місцевими жителями. Завдяки В’ячеславу Маркову, який не байдужий до громадян, які потребують допомоги, ми дізналися, що Липці звільнені. Відразу вирішили допомогти місцевому населенню. Ми привезли їм продуктові набори, ліки, дитячі книжки, іграшки та солодощі. Ми завжди готові допомагати та опікуємося проблемами людей.


     
 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux