Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Харкова викрили злочинне угрупування у скоєнні розбійних нападів на громадян
Опубліковано 06 лютого 2018 року о 15:00

Зловмисники проникали до помешкань потерпілих, погрожували застосуванням зброї, наносили тілесні ушкодження та відбирали гроші й ювелірні вироби.

Вийшли на слід зухвалих розбійників оперативники відділу боротьби з організованою злочинністю Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області спільно зі слідчим управлінням.

Зловмисників затримали відразу після того, як вони вчинили розбійний напад на мешканку Харківської області.

До складу злочинного угрупування входило три чоловіка – раніше судимий 49-річний уродженець Федеративної Республіки Німеччина, 32-річний громадянин Грузії та 25-річний уродженець Вірменії.

В ході досудового розслідування поліцейські з’ясували,  що у січні 2018 року 49-річний чоловік вступив у злочинну змову з 32 та 25-річними знайомими. Зловмисники заздалегідь спланували свої дії, спрямовані на заволодіння майном громадян злочинним шляхом.

Як розповів начальник ГУНП в Харківській області Олег Бех,  ввечері 31 січня чоловіки приїхали у село Хролі Харківської області. Зловмисники в балаклавах проникли до будинку жінки та стали погрожувати господарці оселі ножем, нанесли тілесні ушкодження та вимагали віддати золоті прикраси та гроші.  Не отримавши бажане, вони зв’язали потерпілій руки і ноги та продовжили погрожувати застосуванням насильства, а саме гарячою праскою. Не витримавши знущань, жінка вказала нападникам місце зберігання ювелірних прикрас та грошей. З оселі потерпілої злодії забрали вироби із золота та срібла, 1000 гривень, 400 доларів США і 100 Євро. Речові докази поліцейськими вилучено.

Також, в результаті проведених оперативно-розшукових заходів та слідчих дій поліцейські встановили, що затримані особи разом з 44-річним чоловіком причетні до скоєння інших розбійних нападів на території Харкова та області.

         16 жовтня 2017 року чоловіки шляхом підбору ключів до вхідних дверей проникли до квартири 26-річного жителя Індустріального району. Зловмисники бризнули потерпілому в очі з газового баллончику, зв'язали йому руки і ноги пластмасовими стяжками та закрили рот ганчіркою. Після чого під загрозою ножа випитали у хазяїна помешкання місце зберігання грошей,  заволоділи 50 тисячами гривень і втекли. 

         У грудні минулого року до Московського відділу поліції звернувся 46-річний чоловік. Він повідомив, що особи кавказької та слов’янської зовнішності  погрожували йому ножем та предметом, зовнішньо схожим на пістолет. Злодії тиждень тому проникли у квартиру заявника та заволоділи 120 тисячами гривень, 1800 доларами США та золотими виробами вагою 200 грамів.

         За даними фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Затриманим повідмлено про підозру у скоєнні злочинів та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. На даний час проводяться заходи, щодо встановлення причетності вказаних осіб до скоєння інших аналогічних злочинів. Чоловікам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Харківської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux