Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Харківщини встановили чоловіка, який збив на смерть жінку та намагався приховати сліди злочину
Опубліковано 14 квітня 2020 року о 15:09

Зловмисник вивіз тіло загиблої у Донецьку область, спалив та закопав. Проте, через кілька днів після страшного вчинку чоловік прийшов з покутою до поліцейських.

12 квітня 2020 року до Лозівського відділу поліції звернувся із заявою місцевий мешканець. Він повідомив, що його 59-річна дружина вдень на кілька хвилин вийшла з подвір’я на вулицю та зникла без вісті.

Відомості про дану подію слідчі районної поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115  Кримінального кодексу України з додатковою відміткою «зникнення без вісті».

Наступного дня в районі вулиці Молодіжна в с. Домаха міста Лозова слідчі виявили на дорозі сліди, характерні для можливої дорожньо-транспортної пригоди.

Працівники слідчо-оперативної групи зафіксували  на асфальтовій поверхні дороги сліди гальмування, фрагменти битого скла, дзеркала та жіночій черевик. Заявник впізнав у ньому взуття своєї зниклої дружини.

Як розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Харківській області Олександр Умніков, в той же день до Лозівського відділу поліції  звернувся із явкою з покутою 31-річний громадянин, мешканець села Катеринівка Лозівського району. Він заявив, що 12 квітня близько 15:00 прямував на  автомобілі «ВАЗ Калина» через село Домаха міста Лозової в напрямку 4 мікрорайону. На вулиці Молодіжній він не помітив пішохода-жінку, яка рухалася по узбіччю в попутному з ним напрямку, та наїхав на неї. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпіла померла на місці. Щоб приховати факт ДТП, чоловік затягнув тіло збитої жінки до свого автомобіля та вивіз на територію Донецької області, де підпалив і закопав. Зловмисник  залишив свій автомобіль на території Донеччини та повернувся додому.

Факт даної події слідчі кваліфікували за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. На даний час із громадянином працюють слідчі. Йому оголошено про підозру у вчиненні даного кримінального правопорушення. Відповідно до санкції статті чоловіку загрожує тюремне ув’язнення на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Автомобіль вилучено для проведення слідчих дій. Поліцейські перевіряють обставини  підпалу та поховання тіла потерпілої на території Донецької області. Усі обставини злочину встановлюються.

Відділ комунікації поліції Харківської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux