Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Харківщини опрацювали результати досліджень щодо визначення рівня довіри громадськості до послуг поліції
Опубліковано 03 листопада 2021 року о 14:52

Відповідні дослідження проводилися протягом травня-червня 2021 року у 9 містах України, у тому числі в м Куп’янську Харківської області, в рамках проєкту «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні «Право», який реалізується управлінням ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС) в Україні за підтримки Європейського Союзу.

В ході дослідження встановлено наступне.

32% опитаних оцінили роботу поліції як неефективну (середній серед міст України, у яких проведено опитування, 11%), 19% зовсім неефективну(середній 29%); 5% притягувалися до кримінальної; 12% - до адміністративної відповідальності.

17% опитаних відмітили високий рівень злочинності (середній 11%), 13% вказали на його підвищення (середній 11%).

Половина мешканців міста Куп’янська (52%) побоюються стати жертвою будь-якого злочину взагалі (середній 58%).63% опитаних бояться стати жертвою ДТП, 59% – крадіжок з житла, 57% – шахрайства (телефонного, з банківськими картками, в Інтернеті), 50% – грабежу, 40% – фізичного насильства, 39% відсотків–викрадення авто або викрадення речей з автомобіля, 26% – образ на вулиці або в іншому місці).

Жінки більше, ніж чоловіки бояться стати жертвою різних видів злочинів.

Правопорушення, які громадяни вважають найбільш поширеними в місці їх проживання: порушення ПДР турбують 69% опитаних; шахрайство – 61%; хуліганство агресивних кампаній – 56%; незаконна торгівля алкоголем та наркотиками – 56%; крадіжки з житла- 56%; пограбування на вулиці – 32%; домашнє насильство – 31%; незаконний обіг зброї –23%; сексуальні злочини та домагання – 17%; вбивства– 10%.

Інформацію про діяльність поліції отримують в мережі інтернет 71% опитаних; по телебаченню - 39%;від знайомих - 43%.

Злочини з якими мешканці м. Куп’янська найчастіше стикалися останні 12 місяців: 17% опитаних стикалися з шахрайствами; крадіжками з житла – 16%; побоями – 16%; кишеньковими крадіжками – 11%; вимаганням з боку посадових осіб – 6%; хуліганством – 5%; грабежами на вулиці – 5%; насильством в сім’ї – 6%.

Опитані висловили побажання поліцейським змінювати свою діяльність на краще, бути професійними, комунікативними (ввічливість, людяність, розуміння, повага), співпрацювати та взаємодіяти з населенням.

Мешканці міста Куп’янська очікують від поліції, насамперед,  захисту, доброчесності,  підвищення рівня професіоналізму, виконання покладених на поліцейського завдань щодо захисту громадян від незаконних дій правопорушників, уваги до проблем простих людей, спілкування поліцейських з населенням, своєчасного реагування на звернення громадян із заявами про правопорушення, людяності, підвищення рівня культури поліцейських, дотримання професійної етики

Результати зазначеного дослідження доведені до відома особового складу Куп’янського РВП, обговорено на нараді та визначено заходи спрямування службової діяльності Куп’янського  РВП ГУНП в Харківській області  на задоволення потреб територіальної громади з питань безпеки, а саме: встановлення камер відео спостереження в місцях скупчення людей  з метою моніторингу,  виявлення та профілактики адміністративних та кримінальних правопорушень, запобігання вуличної злочинності; встановлення дорожнього обладнання пристроїв примусового зниження швидкості. За результатами дослідження внесено корективи до планів роботи РВП в листопаді - грудні 2021 року. Результати дослідження будуть враховані при підготовці плану основних заходів Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області  на 2022 рік.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux