Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Харківщини отримали дрони від територіальних громад
Опубліковано 22 грудня 2023 року о 19:54

Чотири «мавіки» вперше передали поліцейським офіцерам, які працюють на деокупованих територіях Липецької, Вільхівської, Роганської та Циркунівської територіальних громад. Використовуватимуться дрони для розшуку дітей та дорослих, обстеження замінованих територій, під час документування кримінальних та воєнних злочинів. БПЛА були придбані територіальними громадами за ініціативи управління головної інспекції ГУНП в Харківській області з метою більш ефективного виконання поліцейських функцій на деокупованих територіях.


За словами начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошка, співпраця поліції та місцевої влади дає позитивні результати. Адже під час окупації рашисти знищили або викрали всі поліцейські автомобілі. Коли Липці звільнили, в поліцейському відділку не було жодної автівки.

«Зараз це повністю функціонуючий райвідділ поліції, який працює на місцеву громаду, поліцейський зараз це вже не той поліцейський, який був до війни, - повідомив Володимир Тимошко. – Сьогодні функціонал поліції повністю змінився. Ми робимо все: розвозимо гуманітарку, робимо безпечне місто».

Начальник Управління головної інспекції поліції Харківщини Віктор Тюнін упевнений, що саме на деокупованих територіях можливості БПЛА значно полегшать роботу поліцейським: «Це необхідно і для профілактики, розкриття злочинів, і знаходження загублених дітей і людей, розгледіти заміновані території, «прильоти» шукати – це теж необхідно».

Ініціативу харківського Управління головної інспекції підтримали і в профільному Департаменті. Про це розказав т.в.о. заступника начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Роман Торбін.

Від початку задуму про дрони для поліцейських офіцерів громади до реалізації ідеї пройшло близько місяця. В роботу включився начальник ВП №1 ХРУП №2 Сергій Гугняк, який одразу після звільнення Липців повернувся до поліцейського відділу. За його словами, дрони допоможуть поліцейським бути більш оперативними і якісніше виконувати свої завдання.

Віктор Тюнін також додав, що сьогодні вже в інших територіальних громадах області зацікавилися цією ініціативою і вирішують, як отримати дрони для поліцейських офіцерів громад.

Начальник поліцейського главку Володимир Тимошко подякував головам територіальних громад за постійну підтримку поліції. Адже тільки цього року райвідділ отримав 4 автомобілі «Duster», які були закуплені за підтримки місцевих громад в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» і дав задання місцевій поліції постійно допомагати місцевим мешканцям і громадам в цілому.

Сьогодні один з дронів випробували в роботі - зробили спільне фото усіх учасників заходу.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux