Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під час тимчасової окупації Куп’янського району запроваджували російські стандарти в пенсійному фонді: слідчі повідомили двом жінкам про підозру
Опубліковано 02 липня 2024 року о 14:00

Зловмисниці допомагали місцевим мешканцям міста Куп’янська та району отримувати виплати у російських рублях.

До повномасштабного вторгнення мешканка Куп’янська 1972 року народження обіймала посаду головного спеціаліста відділу власності Куп’янської міської ради Харківської області. Під час тимчасової окупації вона пішла на співпрацю з ворогом та була призначена «начальніком отдєла обслуживанія граждан отдєлєнія пенсіонного фонда Купянского района». На посаді вона організовувала надання послуг мешканцям Куп’янського району з питань пенсійного забезпечення, розгляд заяв та звернень, які надходили до управління, здійснення прийому документів для призначення, перерахунку та виплати пенсій в російських рублях, для оформлення допомоги на поховання в російських рублях, внесення змін до пенсійних справ, надання у разі потреби консультацій і допомоги у заповненні документів за російськими стандартами.

Ще одна місцева мешканка 1979 року народження до повномасштабного вторгнення обіймала посаду головного спеціаліста відділу виплат Куп’янського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області. Після окупації була призначена «начальніком отдєла назначєнія и пєрєрасчетов пєнсій пєнсіонного фонда Купянского района». Жінка керувала діяльністю з оформлення пенсійних справ місцевим мешканцям Куп’янського району в незаконно створеному органі. Організовувала підготовку та перевірку поданих документів про призначення, нарахування та перерахунок пенсій в російських рублях.

Слідчі Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області та УСБУ в Харківській області зловмисницям повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.


Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux